Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

ACNUR adverteix que les conseqüències humanitàries sobre els civils ucraïnesos seran “devastadores”

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – ACNUR ha emès un comunicat aquest dijous on mostra la seva “preocupació” pel “ràpid deteriorament” de la situació i l’acció militar en curs a Ucraïna. L’organització de l’ONU per als refugiats adverteix que les conseqüències humanitàries sobre les poblacions civils seran “devastadores”. “No hi ha guanyadors a la guerra, però innombrables vides seran esquinçades”, expressen. Des d’ACNUR diuen que ja tenen registres de persones que han fugit de casa per “buscar seguretat”, i recorden que, d’acord amb amb el Dret Internacional Humanitari, “les vides civils i la infraestructura civil s’han de protegir i salvaguardar en tot moment”. En el comunicat asseguren que augmentat les nostres operacions i capacitat a Ucraïna i als països veïns.

ACNUR també ha anunciat que està treballant les autoritats, l’ONU i amb els governs dels països veïns, a qui els demana que mantinguin les fronteres obertes a aquells que busquen seguretat i protecció. “Estem disposats a donar suport als esforços de tots per donar resposta a qualsevol situació de desplaçament forçat”, afirmen.

Publicitat

En la mateixa línia, l’Agència d’Asil de la Unió Europea ha explicat a l’ACN que, juntament amb els socis de la Comissió Europea, les agències de la UE i les autoritats nacionals competents, es troben monitoritzant de prop el “deteriorament de la situació”, inclosos els esdeveniments d’aquest dijous dia 24 de febrer. Assenyalen que l’evolució és “massa ràpida” per oferir comentaris específics entorn de la situació, però afirmen que porten setmanes treballant per estar “preparats” per els diferents escenaris que puguin portar als ucraïnesos a la cerca de protecció internacional.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió