Edició 2121

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 16 de maig del 2024
Edició 2121

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 16 de maig del 2024

Calbot de Junts a Sánchez: “No va sentir la necessitat d’una reflexió quan es fabricaven proves per liquidar l’independentime”

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha carregat durament contra Pedro Sánchez, un cop aquest ha comunicat la seva intenció de mantenir-se al capdavant del govern espanyol després de cinc dies en què, suposadament, valorava l’opció de dimitir arran de la persecució judicial contra la seva dona. Turull ha acusat Pedro Sánchez d'”utilitzar les emocions sobre el patiment que representa un assetjament mediàtic indigne per fer tacticisme electoral” i “interferir en les eleccions catalanes“.

Així ho ha denunciat aquest dilluns Jordi Turull en una declaració institucional sense preguntes des d’Argelers (Rosselló), on tenen instal·lat el quarter electoral de la campanya electoral, i des d’on substitueix temporalment Carles Puigdemont, que ha cancel·lat la seva agenda política per la mort de la seva mare, Núria Casamajó. Turull ha denunciat que “la democràcia espanyola fa anys que recula, però també ho fa amb la complicitat del PSOE“, que ha recordat que mai va fer res quan es perseguia els dirigents independentistes i, de fet, es dedicava a “vendre per Europa” que Espanya era una “democràcia plena”. “Ara resulta que, quan deien així, ja sabien que era mentida”, ha etzibat.

Publicitat

No ha sentit la necessitat d’una reflexió i d’una reacció quan centenars de milers de persones s’han manifestat a Catalunya contra la persecució i condemna als seus líders polítics i socials?”, ha preguntat Jordi Turull. I ha insistit: “Ni quan la policia i la justícia espanyola han fabricat proves per liquidar la reputació de líders independentistes i de partits polítics catalans? Quan dirigents polítics han estat empastifats amb comptes falsos, quan se’ns ha espiat massivament també durant la seva presidència?”.

Et pot interessar  Albiach assumeix que els comuns no han tingut el resultat esperat però crida a fer un Govern d'esquerres amb PSC i ERC

En la seva declaració institucional al costat de Míriam Nogueras, el secretari general de Junts ha assegurat que el moviment de Pedro Sánchez “exigeix algunes explicacions”. I li ha retret que parli de “necessitat de reforçar la democràcia” quan abans no va fer res quan “més de dos milions de persones que van anar a votar l’1-O eren brutalment colpejades per la policia espanyola”.

És per tot això que Turull atribueix el moviment de Pedro Sánchez a l’electoralisme. “És una greu irresponsabilitat utilitzar les emocions sobre el patiment que representa un assetjament mediàtic indigne per fer tacticisme electoral o preelectoral, i interferir en les eleccions catalanes”, ha denunciat. “Intentar convertir-les en una eina al servei de la supervivència política del seu partit és un acte impropi d’algú amb la seva responsabilitat”, ha afegit. Un “caràcter electoralista” que, segons Turull, es veu reforçat pel fet que Sánchez “no ha fet cap proposta per a revertir la situació que ha originat aquesta crisi”, ni ha anunciat “cap iniciativa per a fer-hi front”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut