Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

José Zaragoza menteix vilment: “Els socialistes sempre hem votat a favor d’un suplicatori”

El PSOE ha votat en contra dues vegades per afavorir companys de files del partit

Redacció
Redacció 18/06/2020
José Zaragoza, PSC

José Zaragoza, diputat socialista i una de les cares més fosques del PSC vinculat estretament al cas d’espionatge de la Camarga, ha assegurat avui que “no entén com els partits no voten a favor del suplicatori” i ha afirmat amb tota la barra possible que ells, els socialistes, “sempre voten que sí”.

No només és mentida sinó que, a més, la història ens explica que fins en dues ocasions el PSOE ha votat en contra d’un suplicatori per a encobrir un company. De fet, del total de 50 suplicatoris demanats s’han aprovat 30 durant la història del Congreso.

Les dues vegades que els socialistes no van votar ‘Sí’ van ser per a protegir, per una banda, Alfonso Guerra, l’any 1983, acusat per l’UCD d’injúries. Gràcies als vots dels socialistes, el suplicatori no va prosperar. El 1995 el PSOE es va dividir en la votació del suplicatori a l’exministre de l’interior José Barrionuevo pel cas dels GAL acusat de segrestar Segundo Marey, amb fons reservats de l’Estat i que els sicaris van confondre amb un cap d’ETA.