Edició 2156

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 20 de juny del 2024
Edició 2156

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 20 de juny del 2024

L’Estat intenta trepitjar, sense èxit, les competències de la Generalitat en matèria de Relacions Laborals

Dues instàncies judicials reconeixen la sobirania de l’administració catalana

|

- Publicitat -

A finals de l’any 2016, un jutjat de primera instància de Madrid va emetre una sentència favorable a la Generalitat en un cas d’invasió de competències del Gobierno, pel que fa a la prevenció de riscos laborals.

Publicitat

La Generalitat va demanar la nul·litat de l’acord del patronat de la Fundació Estatal per a la Prevenció de Riscos Laborals, organisme adscrit al Ministeri de Treball, que modificava diversos articles dels seus estatuts en contra la llei de prevenció de riscos laborals.

El Tribunal Constitucional també va donar la raó al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en considerar que la regulació de l’Estat en relació amb les activitats preventives que han de fer les mútues col·laboradores amb la Seguretat Social vulnerava les competències de la Generalitat en aquesta matèria.

La tesi de la Generalitat va quedar reforçada el passat mes de juliol quan l’Audiència Provincial de Madrid va tornar a donar la raó al Govern per la citada invasió de competències.

Concretament la sentència apunta que la modificació dels estatuts de la Fundació Estatal per a la Prevenció de Riscos Laborals vulnera la disposició addicional cinquena de la Llei de prevenció de riscos laborals.

La Generalitat ha requerit l’Estat perquè compleixi amb les sentències guanyades, ja que any rere any la Fundació Estatal per a la Prevenció de Riscos Laborals aprova convocatòries de subvencions en matèria de prevenció de riscos laborals que no respecten la distribució competencial que preveu la llei de prevenció de riscos laborals i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

Et pot interessar  Els interins surten al carrer al crit de "Fixesa, ja" per demanar al Govern que respongui a la sentència del TJUE
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut