Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Turull repta a ERC a no donar “ni un vot més a Pedro Sánchez” fins que se signi el traspàs integral de Rodalies

El secretari de Junts critica la participació de ministres en la campanya catalana per "prometre una pluja de milions"

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha reptat a ERC perquè no doni “ni un vot més a Pedro Sánchez” fins que el govern espanyol signi el traspàs integral de Rodalies. En un acte de campanya a Blanes (Selva), Turull ha retret als republicans que utilitzin el caos ferroviari com un dels temes de campanya, mentre a Madrid “posen la catifa vermella” al govern del PSOE i Podem. En l’acte la portaveu del partit al Congrés, Míriam Nogueras, ha recordat que en els últims 25 anys no s’hagi construït “ni un quilòmetre de vies” a Catalunya. Per altra banda, Turull també ha criticat la participació de ministres de l’executiu espanyol en la campanya de les municipals a Catalunya per “prometre una pluja de milions”.

Publicitat

 

Junts ha tancat la segona jornada de la campanya electoral municipal aquest dissabte a Blanes, en un acte a la llotja del port. El secretari general de la formació, Jordi Turull, ha acompanyat l’alcaldable de Junts al municipi, Joan Felip. En el seu discurs, Turull ha recordat les múltiples incidències registrades a Rodalies en els últims dies i l’afectació que ha tingut a Blanes i molts altres municipis de Catalunya a causa dels retards constants.

 

Per això Turull retreu que els ministres socialistes “tenen la barra” de participar en la campanya electoral en diferents actes a Catalunya “com si no passés res”. El líder de Junts creu que aquestes aparicions aniran acompanyades de promeses d’inversions milionàries, però ha avisat a la gent que no es deixin “enganyar”. Turull ha recordat que en d’altres campanyes electorals s’han fet moltes promeses d’inversions que “no s’han complert”.

 

Corresponsabilitat d’ERC

 

Però més enllà de la responsabilitat que tenen els ministres socialistes en la manca d’inversió ferroviària, Junts també ha apuntat a Esquerra Republicana com a responsables. Jordi Turull ha recordat que els republicans han donat suport en els últims pressupostos estatals i “posen la catifa vermella” a l’executiu espanyol sempre que poden.

Et pot interessar  Junqueras i Maragall apugen el to contra Collboni: "L'única manera de protegir els ajuntaments és que no hi hagi vots pel PSC"

 

El secretari general ha qüestionat que ara ERC retregui la manca de qualitat en el servei als socialistes, mentre fan de falca a Madrid. Per això, Jordi Turull ha animat als republicans a abandonar el suport fins que el govern espanyol “no signi el traspàs integral de Rodalies”. En aquest sentit, Turull ha remarcat que cal que Esquerra “es comprometi ara, en campanya” a retirar el suport a Pedro Sánchez per garantir el compliment d’aquesta promesa. “Ni un vot més a Pedro Sánchez”, ha remarcat Turull.

 

Manca d’inversió

 

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha volgut “posar xifres” a les incidències de Rodalies. Nogueras ha afirmat que el 2019 i el 2022 són els dos anys que més incidències s’han registrat de la última dècada i concretament el 2022 s’han cancel·lat “més de 2.000 trens”. També s’han produït 559 incidències, que han afectat a mig milió d’usuaris. Nogueras ha assegurat que “el 80% dels dies” del 2022 es va registrar alguna incidència en el servei de trens.

 

L’acte que s’ha fet aquest dissabte al vespre a Blanes s’havia previst al passeig marítim. La previsió de pluja, però, ha obligat a traslladar-lo a la llotja del peix del port de Blanes. A l’inici de l’acte, Turull ha destacat el simbolisme de l’edifici: “n’hi ha que diuen que el peix està venut, però està tot per vendre”, ha declarat el secretari general.

 

 

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió