Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Turull demana que a la campanya es parli de l’1-O i del “compromís” amb el país

El secretari general de Junts acusa al PSC de voler que els ciutadans siguin "súbdits que callin i paguin"

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha demanat que a la campanya es parli de l’1-O i el “compromís” amb el país. En aquest sentit, ha acusat als partits que diuen que s’ha de parlar de “places i papereres”, de no voler ciutadans. En referència directa al PSC, els ha acusat de voler “súbdits que callin i paguin”. En l’acte final de campanya a Lleida, Turull també ha lamentat que hi hagi massa polítics que només “miren a la roda” en qüestions com la sequera i ha avisat que quan hi ha “incompetència”, s’acaba pagant. El candidat de Junts a la Paeria, Toni Postius, ha destacat que han assumit “responsabilitats judicials” per defensar un model comercial de proximitat per a la ciutat.

Publicitat

Jordi Turull considera que aquesta campanya per a les eleccions municipals del 28-M, molts partits la volen situar en el “terreny de la matèria” i només es dediquen a parlar de places, paperers o altres elements urbans. “Això vol dir que és una campanya de perfil baix”, ha dit el líder de Junts i en aquest sentit ha reivindicat el que va suposar el referèndum de l’1-O per al compromís del país. Turull ha reivindicat que aquestes eleccions van “d’actitud” i ha recordat que fa quatre anys ell es trobava a la presó de Soto del Real.

El secretari general de Junts ha elogiat en aquest sentit el candidat de partit a l’alcaldia de Lleida, Toni Postius, de qui ha assegurat que ha estat al capdavant, a l’hora de fer que la ciutat estigui compromesa amb Catalunya. Aquí ha tornat a interpel·lar directament als socialistes i els ha preguntat on eren quan la policia estava “atonyinant” als ciutadans el dia del referèndum.

Et pot interessar  Colau suplica un “Manuel Valls” a Collboni per acabar rematant a ERC

Turll també ha fet referència a la crisi per la sequera i la situació que viuen els pagesos de l’Urgell pel tancament dels canals que depenen del Segre. Així, ha fet referència al candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, que aquest dimecres ha lamentat que hagin tingut molta més previsió els pagesos davant la situació que estan vivint que els responsables de garantir les infraestructures hidràuliques. Per tot plegat, ha avisat que quan hi ha “incompetència”, s’acaba pagant.

En el míting de final de campanya a Lleida, Postius ha destacat que es troben en un “moment cruïlla” per evitar que el diumenge tornin a manar els que van donar suport al 155. Postius ha fet bandera dels “projectes transformadors” que han impulsat els darrers quatre anys a l’àrea d’Urbanisme i ha assegurat que ha assumit responsabilitats judicials per defensar el model comercial de proximitat a la ciutat, en referència a l’oposició al projecte de Torre Salses.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió