Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Segueix l’engany de la candidatura d’Ada Colau, amagant el pacte de la vergonya amb Valls per aconseguir l’alcaldia

Amb un discurs populista i pròxim al lerrouxisme Colau intenta guanyar un altre cop l’alcaldia i disposada a qualsevol pacte

|

- Publicitat -

Ada Colau, incompliments del mateix codi ètic del seu partit
La cap de files de BComú, Ada Colau, ha apel·lat aquest dimecres a “la força de la gent comuna” i ha fet una crida a omplir les urnes el 28-M de la mateixa manera que vuit anys enrere van fer possible la seva victòria “contra tot pronòstic”. “Ens van dir ‘si voleu canviar les coses, presenteu-vos’ i aquí estem disposats a guanyar un cop més”, ha dit en l’acte central de campanya des de plaça de Catalunya. El número 2 de la llista, Jordi Martí, ha carregat contra Jaume Collboni i Xavier Trias i, juntament amb la número 3, Janet Sanz, han demanat la mobilització. “El socialisme de veritat el representem els comuns i el representa Ada Colau”, ha dit Martí. L’acte ha aplegat prop de 2.000 persones, segons l’organització, i actuacions musicals.

Publicitat

En el seu discurs, Colau ha recordat les lluites que ha viscut en el passat la plaça de Catalunya i ha fet referència al 15-M, que està “molt viu”, i a les protestes contra la guerra o les marees per la sanitat.

A banda, ha dedicat bona part de la intervenció a honorar els seus avis paterns, Ramon i Maria, que van venir a viure a Barcelona i ho van “donar tot” buscant un futur millor per als seus fills i que no s’haurien imaginat mai que ella podria ser alcaldessa de la ciutat. “Si ells ho van fer, com no hem de fer nosaltres impossibles?”, s’ha preguntat lamentant que ja no coneguessin aquesta etapa seva com a alcaldessa.

A més, Colau també ha dedicat unes paraules als seus fills i ha assenyalat que no se li acut res millor que treballar per deixar-los una ciutat millor. Per tot plegat, la candidata ha reivindicat la “força de la gent comuna” i ha demanat la mobilització de cara a diumenge per seguir “transformant” la ciutat “amb més emoció i il·lusió que mai”. “Per sempre, una ciutat protagonitzada pels veïns i les veïnes, que trenca motlles, que és rebel, creativa i s’atreveix a inventar un món nou”, ha conclòs.

Crítiques a Collboni i Trias

Qui ha centrat el discurs més polític aquest dimecres ha estat el número 2 de la llista, Jordi Martí, que ha advertit del risc d’un govern sociovergent i ha criticat tant Trias com Collboni. Del primer, ha dit que és “el candidat ‘desastre'” perquè tot li sembla un desastre, però no proposa res i “menteix compulsivament”. Sobre Collboni ha afirmat que “no és fiable” i ha criticat “de cop i volta” caigués del cavall i abandonés el govern per fer campanya i distanciar-se de l’obra conjunta del govern de coalició amb els comuns.

Et pot interessar  Maragall proposa un fons de 1.000 milions per rehabilitar 160.000 habitatges i així combatre la pobresa energètica

“El PSC ha fet un gir clar a la dreta”, ha denunciat Martí, que en el passat havia estat del partit. “El socialisme de veritat el representem els comuns i el representa Ada Colau”, ha etzibat. Martí ha fet una crida a continuar guanyant “per una àmplia majoria” davant del risc de la “sociovergència”: “No ho podem permetre”.

La número 3, Janet Sanz, ha centrat bona part de la seva intervenció en defensar polítiques impulsades en els darrers anys en àmbits com la pacificació de carrers, la creació d’àrees de joc, l’increment de transport públic, la regulació de pisos turístics o la protecció dels entorns escolars. “Hem complert el somni de la Barcelona comuna, els somnis de la gent comuna de la nostra ciutat”, ha dit.

Sanz ha criticat que altres opcions, com Trias, parlin de “turisme o gana” i ha assegurat que un altre model de ciutat és possible. “Continuarem pujant la qualitat de vida a tota la ciutat”, ha apuntat prometent que mai es resignaran a pensar que la ciutat és “turisme o gana”.

Perquè sigui possible la victòria i continuar amb la transformació iniciada, Sanz ha fet una crida “al màxim de mobilització”. “La ciutadania ha de triar”, ha apuntat destacant que hi ha molt en joc.

Música i sorpreses a plaça Catalunya

L’acte central de campanya ha comptat amb diverses actuacions musicals que, sota un cel ennuvolat, han animat la festa. Entre les actuacions hi ha hagut la de Maria Arnal, Cor Rebel, el Niño de la Hipoteca o Gipsy Rumba all Stars. També s’ha visionat l’esport de la campanya i ha sonat la rumba ‘Això és culpa de Colau’.

Una de les sorpreses del vespre ha estat la de Marina Rossell cantant ‘bella ciao’. L’altra sorpresa -en aquest cas inesperada pels organitzadors-, ha estat l’aparició d’un grup d’activistes que reclamen la cessió de l’Antiga Massana i que ja van avisar que farien boicots per reivindicar la seva petició. La irrupció del grup ha estat breu, durant el parlament de Jordi Martí, però al cap de poca estona s’han retirat.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió