Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Collboni alerta que si Trias guanya les eleccions “l’aplaudiran Borràs des de primera fila i Puigdemont des de Waterloo”

L'alcaldable del PSC insisteix en aconseguir "una àmplia majoria" per governar "amb els menors lligams possibles"

|

- Publicitat -

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha alertat que si el candidat de Junts, Xavier Trias, guanya les eleccions “qui serà a primera fila aplaudint serà Laura Borràs i qui aplaudirà des de Waterloo serà Carles Puigdemont”. Durant un míting de campanya a Sarià-Sant Gervasi Collboni ha acusat Junts de ser un partit “radical” i precisament per això ha fet una crida al votant moderat. En aquesta línia, ha demanat a “qui vulgui un canvi segur i de progrés de ciutat” que només contempli l’opció del PSC. Collboni ha insistit que li cal “una àmplia majoria” el 28-M no només per poder governar sinó per fer-ho “amb els menors lligams possibles”.

Publicitat

A l’acte al districte de Sarrià-Sant Gervasi Collboni ha centrat els seves crítiques contra el candidat de Junts. Segons ha assegurat, qui li ha demanat que tornés són Puigdemont i Borràs. “I per què ha tornat Trias? Per Barcelona, o per fer un favor al seu partit?”, ha preguntat retòricament, per demanar després si Trias el que vol és “retornar a la Barcelona del procés i de la fuga d’empreses”.

El candidat del PSC també s’ha referit al debat electoral de la CCMA i ha assegurat que va rebre crítiques per part de tots els altres alcaldables. Tot i això, ha subratllat que “la relació entre els atacs i les crítiques és directament proporcional a les possibilitats que el PSC guanyi les eleccions”.

Collboni també ha volgut ver una apel·lació al votant “moderat”. Segons ha garantit el socialista, el PSC guanyarà les eleccions tant a Sarrià-Sant Gervasi com a Nou Barris. Una afirmació que representa una declaració d’intencions de com el PSC pretén captar tant el votant progressista com el moderat.

Et pot interessar  Collboni (10) guanyaria el 28-M frec a frec amb Trias (10)

Salvador Illa

Qui també ha intervingut a l’acte és el líder del PSC a Catalunya, Salvador Illa, que ha insistit a demanar a la presidenta de Junts, Laura Borràs, que s’aparti de la presidència del Parlament. Així, ha recordat com Narcís Serra va demanar als regidors de l’Ajuntament de Barcelona que “fessin honor” a la institució i ha demanat a Borràs que “prengui nota”. “No és un fet menor, les institucions han d’estar per sobre dels partits”, ha subratllat Illa, que ha dit que hi ha “alguns silencis molt eloqüents”.

D’altra banda, també s’ha referit a l’ordre del TSJC al Govern de la Generalitat sobre per al pagament de 24 MEUR que deu a 22 ajuntaments per les escoles bressol. “Un tribunal els ha de dir que pagui? Aquí hem d’arribar? Fins i tot en això ens hem de confrontar?”, ha lamentat.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió