Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Borràs: “Cada vot a Junts és un vot de defensa integral de la llengua, la cultura i la nació”

La líder del partit demana "no deixar en mans del Govern d'Aragonès" la protecció del català

|

- Publicitat -

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha assegurat que “cada vot que vagi a Junts és un vot de defensa integral de la llengua, la cultura i la nació”. Ho ha dit aquest dissabte al Vendrell, on ha participat en un acte de campanya del candidat a l’alcaldia, Josep Maria Llasat, en què també ha participat la portaveu parlamentària, Mònica Sales. Borràs ha advertit que la llengua catalana viu “una situació d’emergència lingüística” per les “xifres molt perilloses d’ús social del català, especialment entre els joves i a Barcelona”. Per això, ha carregat contra el Govern pel que consdiera falta d’acció per protegir l’idioma.

Publicitat

La líder del partit ha criticat que des del mes de novembre no s’ha conegut “cap nivell de compliment” del pla d’acció del català promogut per la Generalitat i ha cridat a “no deixar en mans del Govern d’Aragonès, que va de fracàs en fracàs, una qüestió tan sensible i crucial”. A més, ha retret a l’executiu català i a ERC que pacti decisions sobre la llengua catalana amb un govern espanyol “que diu que fa una cosa i precisament fa la contrària”.

És per això que ha lamentat els acords entre els republicans i l’executiu espanyol com, per exemple, per impulsar l’ús del català a les institucions europees: “Paper mullat”. Alhora, ha acusat l’Estat de perseguir la llengua catalana a l’escola i a les plataformes digitals, on busca “desgastar-la i substituir-la”, ha dit. “No es pot confiar en aquestes propostes que només són declaracions que no es constaten en fets”, ha afegit.

Borràs ha convidat els ajuntaments a ser part activa de la promoció de la llengua per “garantir que els ciutadans de Catalunya puguin viure 100% en català” i ha celebrat la tasca que fan alguns per atendre i integrar la població nouvinguda.

Et pot interessar  Aragonès carrega contra el PP mentre valora els "passos endavant" de Bildu en favor del procés de pau
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió