Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Albiol: “Socialistes i independentistes m’han fet un préstec de confiança i s’espera molt de mi: no tinc excuses”

El futur alcalde de Badalona subcontractarà tràmits administratius per fer funcionar l'Ajuntament "immediatament"

|

- Publicitat -

El guanyador de les eleccions a Badalona i futur alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol (PP), admet en una entrevista a l’ACN que la seva aclaparadora victòria és gràcies al vot prestat de persones que no són afins al PP. També és conscient que després d’assolir la majoria absoluta ara no té “excuses” per no impulsar tots els projectes que es proposi: “No em servirà dir que l’oposició m’ho bloqueja”. Una de les seves prioritats és posar ordre a l’engranatge municipal, però això no serà d’avui per demà. Entretant, ha anunciat que subcontractarà a privats l’elaboració de plecs administratius i tècnics per accelerar la resolució de problemes enquistats, com la reparació de dutxes d’equipaments esportius que porten un any espatllades.

Publicitat

La primera mesura anunciada per Albiol és tota una declaració d’intencions per posar ordre a un ajuntament que tots els candidats a l’alcaldia coincidien a dir que no funcionava correctament. “Santa Coloma, l’Hospitalet, Sabadell o Terrassa ens passen la mà per la cara”, es lamenta el futur alcalde.

“La informació que em comença a arribar és preocupant”, avisa. Albiol atribueix part de la situació a la inestabilitat política dels darrers anys: “Badalona ha viscut en una decadència constant”. En les pròximes setmanes, diu, n’acabarà de prendre consciència per començar a revertir la situació.

El líder del PP a Badalona diu que cal una “nova estructura” interna a nivell funcionarial, així com “ajustos tècnics i professionals”. Albiol recorda que hi ha departaments sense pràcticament treballadors i admet que la ciutat difícilment podrà funcionar si l’Ajuntament no presta un servei “mínimament eficient”.

La renovació de l’engranatge municipal és una feina a llarg termini, però Albiol no es resigna a no poder començar a impulsar millores des del primer dia. Per fer-ho explica que demanarà a empreses privades o col·legis professionals l’elaboració de determinats plecs de clàusules per tal d’agilitzar tràmits i “arrencar” l’Ajuntament.

“Ho faré sense cap tipus de dubte perquè no pot ser que per desídia dels polítics o una situació administrativa determinada unes dutxes portin un any sense funcionar”, ha dit en al·lusió al camp de futbol de Montigalà. També critica que hi hagi llicències d’obres pendent d’atorgar-se “des de fa un any i mig”.

Albiol insisteix que no s’esperarà a què l’estructura municipal estigui ordenada per donar “celertitat” a aquests assumptes: “No m’han escollit per a això”. El futur alcalde també diu que part del problema rau en la motivació dels treballadors i avança que demanarà a la plantilla “que estigui a l’alçada per dignitat pròpia i per respecte als veïns”.

Deixar de parlar d’immigració i una regidoria contra les ocupacions

En l’àmbit de la seguretat, García Albiol insisteix que cal fer un “replantejament” a les polítiques actuals i proposa tornar al model que va impulsar durant el seu primer mandat (2011-2015), però amb matisos. El problema, segons l’alcaldable, ja no són els immigrants amb actituds delinqüencials, sinó l’ocupació d’habitatges.

Després de dues campanyes amb un discurs molt centrat en la ‘immigració conflictiva’, Albiol pràcticament no n’ha parlat en els darrers mesos. I es justifica: “La societat evoluciona i demostraria que estic allunyat de la realitat seguir amb determinats discursos”.

Et pot interessar  Més repressió: un independentista a judici per arrencar un cartell del PP a Vic durant la campanya electoral

Ara “els problemes i les realitats són diferents” que les que van monopolitzar les campanyes electorals de 2011 i 2015. En la lluita contra les ocupacions, el líder del PP proposa la creació d’una regidoria específica que assessori els veïns i presenti l’Ajuntament com a part afectada davant les ocupacions més conflictives.

L’objectiu d’Albiol és que aquesta regidoria tingui entitat pròpia. Abans de presentar el cartipàs, però, diu que cal fer “ajustos” en alguns departaments i àrees de l’Ajuntament per encabir la nova regidoria en l’organigrama. El futur alcalde tampoc ha volgut descobrir qui serà el regidor que la dirigeixi.

Tranquil pel judici de les antenes

Albiol afirma que tots els seus compromisos són per complir en els pròxims quatre anys, però no amaga la seva il·lusió per ser alcalde durant almenys dos mandats per “culminar” un projecte definitiu. “M’agradaria tornar-me a presentar”, assegura amb la majoria absoluta acabada d’estrenar.

El futur alcalde no creu que aquest trajecte es la política municipal es pugui veure tallat pel cas de les antenes de telefonia mòbil que es van instal·lar sense permís en un solar municipal durant el seu primer mandat. “No és el primer cop que vaig a un judici sent alcalde i aquí estic”, ha etzibat.

Albiol recordava així les acusacions de racisme i xenofòbia pels pamflets que va repartir durant la campanya electoral de 2011 on apareixia la fotografia d’una pintada contra el col·lectiu gitano. Sobre el cas de les antenes, Albiol diu que està convençut que quan arribi el judici es demostrarà també la “intencionalitat” del procés judicial.

“Que algú entengui que ho he organitzat jo i que l’acusació arribi a dos mesos de les eleccions… que cadascú tregui les seves conclusions”, conclou Albiol.

Aval a les relacions amb Vox

En clau de política nacional i estatal, el líder dels populars a Badalona avala els acords als que puguin arribar els seus companys de partit amb Vox a l’hora de negociar governs o investidures. Albiol diu que negociaria “amb qualsevol partit” en base a un projecte.

“Si s’accepten les nostres propostes no hi ha d’haver problema”, afirma. Albiol, però, matisa que no se sent còmode amb la majoria de plantejaments de Vox, com en polítiques socials, allò que fa relació a la dona o en política econòmica: “No hi tinc afinitat, però cadascú sap què ha de fer per a la seva ciutat o comunitat”.

Sobre la caiguda de Cs arreu de l’Estat, Albiol fa una crida als seus votants perquè es “plantegin” el seu suport a Alberto Núñez Feijoo a les eleccions generals del 23-J. Sobre possibles fitxatges, però, afirma que la majoria d’actius de Cs que s’havien d’incorporar al PP “ja ho han fet”.

Un dels nous regidors a Badalona, de fet, serà l’exdiputat de Cs David Mejía: “Un dels encerts del PP ha estat aglutinar persones que venien de Cs i que ara se senten representades pel PP”. El futur alcalde no s’ha volgut mullar sobre quin seria el seu candidat preferit per encapçalar la llista del PPC a Barcelona el 23-J.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió