Divendres, 5 de març de 2021 - Edició 953
La República

L’independentisme torna a guanyar i ERC supera a JuntsxCat

Necessitem que aquest govern sigui netament independentista i que faci front al govern espanyol que ja sabem que rebutjarà l’amnistia i que tampoc no acceptarà un referèndum d’autodeterminació

Joan Puig
Joan Puig 14/02/2021
Acte final de la manifestació de la Diada a Plaça d'Espanya organitzat per l'ANC amb una estelada gegant desplegada, l'11 de setembre del 2019 (horitzontal).

Ara toca un govern independentista amb la presidència d’ERC i la vicepresidència de JuntsxCat i, si la CUP vol i decideix fer-se gran, incorporant-s’hi amb la voluntat de treballar per fer possible la independència.

L’independentisme ha obtingut el millor resultat de la seva història, superant el 50% de vots, i la classe política independentista faria bé de reconèixer-li-ho a la seva gent el fet que, malgrat tots els brutals inconvenients d’aquesta convocatòria, malgrat la pandèmia i malgrat el desencís existent per no haver fet camí cap a la independència en la legislatura anterior, no han defallit i han anat a votar.

Cal un govern independentista d’unitat i cal que els seus líders es reuneixin i acordin un full de ruta que ens porti a la independència. Cal que tots reconeguin els seus errors, que acabin amb l’absurda i caïnita guerra civil que ha fet mal i no ha portat enlloc, i formin ràpidament un govern. Una de les coses primeres a encarar és el paper del Consell de la República convertint-lo en el govern de la República Catalana a l’exili.

Necessitem que aquest govern sigui netament independentista i que faci front al govern espanyol que ja sabem que rebutjarà l’amnistia i que tampoc no acceptarà un referèndum d’autodeterminació. Per superar aquesta persistent negativa i intolerància del govern espanyol, ens cal un govern d’unitat independentista, fort i ferm, que camini endavant sense aturar-se.

De la mateixa manera que en el 2017 Junts va guanyar per poc, ara és ERC qui ha guanyat també per poc. Cal reconduir aquesta unitat i fer un govern independentista més fort, capaç de recuperar tots aquells independentistes que avui no han anat a votar o que han votat opcions també independentistes que no han obtingut representació. Són vots que no sobren. Són milers de vots que, sigui per la pandèmia o pel desencís, s’han quedat a casa. Tenim el Parlament més independentista de la història, amb 74 diputats i producte d’haver obtingut més del 50% dels vots, i d’aquest parlament n’ha de sortir un govern independentista, que té l’obligació d’escoltar el clam majoritari de la gent. I ho ha de fer ràpidament: s’ha de formar un govern el més ràpid possible amb un full de ruta independentista. No ens defraudeu.