Dimecres, 14 d'abril de 2021 - Edició 993
La República

Les declaracions del Gobierno sobre el 14-F que si li poden girar en contra

María Jesús Montero diu que “no es pot qüestionar el resultat de les urnes” amb independència de la participació final

Avatar
Agències 02/02/2021
La ministra portaveu Maria Jesús Montero.

La portaveu del Govern espanyol i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha defensat aquest dimarts la legitimitat de les pròximes eleccions catalanes del 14 de febrer, independentment de la participació. No obstant això, ha reconegut la importància que té la participació en els processos electorals, i ha destacat que, en el cas de les catalanes, que se celebraran en plena tercera onada del coronavirus, les xifres que s’han registrat del vot per correu ja han batut rècords històrics.

“Voldria ser optimista i confiar que totes les persones amb dret a vot saben la importància que tenen aquestes eleccions i per tant actuaran en conseqüència, com ja hem vist, per exemple, amb el vot per correu, on saben que els resultats superen les xifres que ja existien”, ha declarat. Així ho ha assegurat en la roda de premsa després del Consell de Ministres, quan li han preguntat si una baixada de la participació arran de la pandèmia podria posar en dubte la legitimitat dels resultats. En tot cas, la portaveu ha manifestat que espera que la participació sigui la més alta possible, perquè és “la clau de volta” dels processos electorals i, per tant, tots els servidors públics i partits tenen l’obligació de promoure-la.

Queda clar que el govern espanyol espera que una baixa participació pugui ajudar a un bon resultat de Salvador Illa. D’aquí que es curi en salut i tregui importància a la més que probable important baixada de la participació. Mantindrà el mateix posicionament sobre la legitimitat dels resultats en cas de victòria independentista?