Dimarts, 2 de març de 2021 - Edició 950
La República

La Lliga Democràtica recorre al TSJC el decret d’ajornament de les eleccions

El partit d’Astrid Barrio ni tan sols es presentava als comicis

Avatar
Agències 18/01/2021
Pla general de la taula de partits al Parlament sobre les eleccions del 14-F. 15 de gener del 2021, amb la consellera de Salut, Alba Vergés, parlant amb el secretari general de Salut, Marc Ramentol, en primer terme. (Horitzontal)

La Lliga Democràtica, que presideix Astrid Barrio, ha decidit recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el decret que deixa sense efecte les eleccions del 14 de febrer a causa de la crisi sanitària del coronavirus.

En un comunicat, consideren d'”extrema gravetat deixar sense efecte la convocatòria electoral, tenint en compte la precarietat institucional que viu la Generalitat, sense president des de la inhabilitació de Quim Torra com a president de la Generalitat i amb un govern absolutament dividit”.

“Acomodar la celebració dels comicis i la formació d’un govern als seus interessos electorals tot posant d’excusa la pandèmia és, en aquestes circumstàncies, una enorme irresponsabilitat que provoca un greuge inassumible” al conjunt de catalans i la seva economia, apunten.

la Lliga Democràtica és, doncs, la primera agrupació en impugnar formalment el decret d’ajornament de les eleccions, però una organització propera al PSC també ho anunciarà aquest dilluns.