Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

La JEP obliga a tancar totes les meses a les vuit del vespre encara que s’hagin constituït més tard de les deu

El conseller Bernat Solé admet que el recompte pot implicar més temps que en anteriors comicis per la situació d’excepcionalitat arran de la covid

Avatar
Agències 14/02/2021
Una de les meses electorals en un mercat.

La Junta Electoral Provincial (JEP) ha decidit no allargar l’horari de votació a les meses que s’han constituït més tard de les 9, per la qual cosa tancaran a les 20 hores com les altres, ha explicat el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé.

En una roda de premsa al Centre de Dades del Parlament, ha recordat que tan sols les meses de la demarcació de Barcelona eren susceptibles d’allargar l’horari, perquè a Tarragona, Lleida i Girona no hi ha hagut retards.

La decisió de la Junta Electoral podria haver afectat fins al 35% de les meses electorals de Barcelona que no estaven constituïdes a les 10 hores.

Quan li han preguntat per una previsió dels resultats, Solé ha defensat que, donat el context excepcional derivat de la pandèmia del coronavirus, s’han d’atendre totes les mesures de seguretat, “sobretot en el moment del recompte” de vots.

Així, ha dit que el recompte d’aquestes eleccions pot implicar més temps que unes eleccions en un context de normalitat, però no ha concretat cap hora per conèixer-ne resultats.