Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

La CUP insisteix que els pactes postelectorals depenen “més del com, que del qui”

Decidirà en el consell polític ordinari, previst per al 27 de febrer, l’estratègia en la negociació amb ERC i els altres grups “per condicionar un canvi de rumb”

Agències 16/02/2021
Carles Riera i Dolors Sabater en la roda de premsa d'aquesta tarda. La candidata de la CUP, Dolors Sabater, ha afirmado este martes que su formación mantiene todas las opciones abiertas de cara a la negociación para formar un gobierno tras las elecciones del 14 de febrero y no descarta ningún escenario, ya que no garantizan sus votos ni rechazan ninguna alianza con los partidos soberanistas, y ha explicado que planteará al resto de partidos las propuestas de su programa para ver qué "asumen". CATALUÑA ESPAÑA EUROPA POLÍTICA BARCELONA

La CUP abordarà en el pròxim consell polític ordinari, previst per al 27 de febrer, quina ha de ser l’estratègia i els principals elements de diàleg amb la resta de forces polítiques en la negociació per formar un nou Govern. ERC va anunciar que començaria de manera imminent les negociacions, i que ho faria amb els anticapitalistes. Dolors Sabater i Carles Riera han explicat que, per ara, no hi ha cap trobada agendada. Sabater i Riera han insistit que persegueixen “un canvi que faci un gir de 180 graus en les polítiques del país” i que la posició sobre la governabilitat “vindrà condicionada pels avenços” que puguin determinar en aquest sentit. D’altra banda, la CUP-Guanyem iniciarà una ronda de contactes amb els moviments socials.

Riera ha dit que aquest consell polític ja estava convocat i que no s’hi ha de prendre cap decisió determinant, però que servirà per fer balanç electoral i per iniciar el “debat intern amb la militància” sobre com ha de ser “el diàleg” amb la resta de les forces polítiques. El número 2 de la candidatura ha explicat que així faran que aquest debat sigui “el més participatiu possible” i que qualsevol decisió passi per la militància.

https://twitter.com/cupnacional/status/1361700454430892033