Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

La concentració de Jusapol aplega més contramanifestants que participants

Arran aplega un cententar de persones per protestar contra un acte que n’ha reunit la meitat i al qual han assistit Garriga, Arrimadas i Bou. Un fort dispositiu dels Mossos ha bilndat la plaça Sant Jaume

Agències 12/02/2021
Sindicats policials espanyolistes protesten a plaça Sant Jaume durant la concentració.

Gairebé un centenar de persones convocades per Arran s’han manifestat aquest divendres a Barcelona en protesta per la concentració que han organitzat els sindicats policials espanyolistes Jusapol, Jupol i Jucil a la plaça Sant Jaume i que havia estat autoritzada quan, per exemple, se’n va denegar una de suport a Pablo Hàsel. Els manifestants independentistes s’han concentrat cap a dos quarts de dotze a la plaça Sant Miquel, a pocs metres de la concentració dels policies espanyols, tot i que la forta presència policial dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana els ha impedit acostar-se a la plaça.

En vista de la impossibilitat d’accedir-hi, els membres d’Arran han decidit desplaçar-se cap a la plaça Reial i la Rambla abans de dissoldre la concentració, i han corejat consignes durant la mobilització com ‘La policia tortura i assassina’, ‘Fora feixistes dels nostres barris’ i ‘Anticapitalistes’. La concentració ha comptat amb la presència del diputat de la CUP Carles Riera que, en declaracions a Europa Press, ha mostrat el seu suport a la “mobilització antifeixista”. Riera ha lamentat que “la Generalitat i els Mossos d’Esquadra tornin a defensar els feixistes i continuïn intimidant” la llibertat d’expressió i de manifestació.

A la concentració policial hi havia una cinquantena de persones, entre elles el candidat de Vox, Ignacio Garriga, la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, i el regidor del PPC a l’Ajuntament de Barcelona Josep Bou. Les tres organitzacions han denunciat el clima de “creixent fustigació, atacs, odi i rebuig cap als agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, així com la tensió que pateixen els seus familiars des de l’inici del procés independentista”. Això s’ha incrementat, diuen, amb la campanya electoral, on partits independentistes “han promès expulsar els agents”. “Proclames polítiques busquen provocar odi i augmentar els atacs cap als policies”, han afegit.