Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Iglesias: “A Espanya no hi ha una situació de plena normalitat democràtica”

|

- Publicitat -

El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, creu que a Espanya no hi ha una situació “de plena normalitat democràtica”. En una entrevista al diari ‘Ara’, Iglesias ha valorat l’episodi en el qual el ministre rus Serguei Lavrov va desautoritzar l’alt representant de política exterior de la UE sobre Navalni i li va retreure l’empresonament dels presos independentistes catalans. “Hi ha una situació d’excepcionalitat quan els líders dels dos partits que governen Catalunya, l’ún és a la presó i l’altre a Brussel·les”, ha reblat. Per això considera que es tracta d’una situació “dolenta” per la democràcia espanyola i recorda que el diàleg “no arribarà a bon port” si hi ha gent “a la presó o a l’exili”.

Publicitat

De fet, Iglesias també ha aprofitat per denunciar el cas del raper Pablo Hasél. “Com a demòcrata entenc que no beneficia la imatge d’Espanya que algú pugui acabar a la presó per cantar, digui el que digui a les seves cançons”, ha lamentat. Per això, ha insistit en què els “conflictes polítics” s’han de gestionar per “vies polítiques” i no pas “policials i judicials”. Sense entrar a valorar la separació de poders a l’estat espanyol, s’ha limitat a dir que “molta gent pensa” que “no sempre funciona bé” i que la justícia “no és igual per a tothom”.

En referència a la proposta per reformar el delicte de sedició, Iglesias ha recordat que l’adequació de l’ordenament jurídic permetrà tenir un Codi Penal “millor, més democràtic i més garantista” que pot afavorir la gestió del conflicte a Catalunya. Pel que fa a l’amnistia, però, ha argumentat que “no servirà per aconseguir un acord al Congrés” i que treballen en acords que donin “sortida” als problemes.

Et pot interessar  Jusapol, Jucil i Jupol denuncien "l'abandó" del govern espanyol als agents destinats a Catalunya

Preguntat per les eleccions del 14-F, Iglesias ha defensat que l’única resposta “viable” i “sensata” és un Govern que faci polítiques d’esquerres. Així doncs, ha demanat “prudència” amb les enquestes, assegurant que els comuns tenen “la millor candidata”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió