Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

ERC pregunta al Gobierno per la intencionalitat del sondeig exprés del CIS

Els republicans plantegen quina és la seva conveniència “més enllà d’intentar influir en la tendència de vot dels ciutadans?”

Agències 05/02/2021
Gabriel Rufián, portaveu d'ERC al Congreso.

ERC ha registrat aquest divendres al Congrés una bateria de preguntes escrites al govern espanyol que qüestiona el sondeig ‘exprés’ sobre el 14-F que va publicar dijous el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). L’enquesta pronosticava una victòria del PSC. Els republicans denuncien que no hi ha precedents d’un sondeig fet “de manera tan precipitada i en mig d’una campanya electoral”. “Per què el CIS fa públic ara i en aquestes circumstàncies un sondeig electoral?”, demanen a l’executiu de Pedro Sánchez.

“Curiosament, els resultats de l’enquesta reforçaven la idea que la sucursal del principal partit del govern de coalició estava encapçalant el sondeig, fixant així el marc de ser el partit guanyador dels pròxims comicis”, critica ERC. “Quina és la seva conveniència més enllà d’intentar influir en la tendència de vot dels ciutadans?”, planteja ERC, que també vol saber el cost de l’estudi demoscòpic i si el govern espanyol pensa “seguir influint elaborant i fent públics sondejos d’opinió i publicant-los en mig de pròximes campanyes electorals”.