Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

El Govern assegura que un 99% de les meses disposa dels membres suficients

Peña-López diu que amb les dades actuals “podríem fer eleccions sense problemes” i demana tranquil·litat: “Seguim treballant, però deixem de sofrir”

Avatar
Agències 08/02/2021
Els membres d'una mesa electoral de Sant Julià de Ramis equipats amb els EPI durant el simulacre.

El director general de participació ciutadana i processos electorals de la Generalitat, Ismael Peña-López, ha explicat aquest dilluns que un 98,99% de les meses electorals té ja els membres suficients -a l’espera de conèixer les dades sobre totes elles-, fet que els fa preveure unes eleccions “sense problemes” el 14 de febrer.

Ho ha dit en un tuit després que aquest diumenge plantegés “suspendre” la publicació dels resultats la mateixa nit electoral si moltes persones no poguessin votar per problemes en la constitució de les meses, en el marc de la pandèmia del Covid-19.

Segons Peña-López, un 1,16% de les meses no té encara el mínim de tres membres per constituir-se, la qual cosa la Generalitat atribueix a la “falta de dades”. De les meses sobre les quals tenen dades, només una té ara dos membres, mentre que la resta en tenen tres o més, per la qual cosa el 14 de febrer podran constituir-se, segons les previsions.

Un 0,39% d’aquestes meses té “els membres justos”; un 1,08% té almenys un recanvi, i un 65,78% ja té tots els 9 membres; en total, un 98,99% té els membres suficients, a falta de conèixer les dades d’algunes meses. “Amb això ja podríem fer eleccions sense problemes. Seguim treballant, però deixem de sofrir”, ha afegit Peña-López.