Diumenge, 18 d'abril de 2021 - Edició 997
La República

El FNC denuncia per “injúries” Sabater, Albiach, Torrent, Sabrià, Artadi i Castellà

Asseguren que no són “xenòfobs, ni racistes, ni feixistes, ni d’ultradreta” i que els han intentat “denigrar políticament”

Redacció
Redacció 10/02/2021
Roda de premsa dels números 1 i 2 del FNC per Barcelona, Albert Pont i Jaume Nolla, acompanyats d'altres membres del partit.

El Front Nacional de Catalunya ha fet saber que ha emprès noves accions legals, al jutjat corresponent, contra persones de l’àmbit polític a les quala acusen d’haver “insultat i exposat públicament falsedats malintencionades contra el FNC”. Entre d’altres actua judicialment contra la cap de llista de la CUP, Dolors Sabater, els candidats de la llista de Junts, Elsa Artadi i Antoni Castellà; el president del Parlament de Catalunya i candidat d’ERC, Roger Torrent, contra el també candidat d’ERC, Sergi Sabrià, i la cap de llista d’En Comú Podem, Jéssica Albiach.

La candidatura que lidera Albert Pont assegura que “totes aquestes persones amb incidència pública han tractat gratuïtament i despectivament el FNC de partit xenòfob i d’extrema dreta, i fins i tot han afirmat que el FNC no respecta els drets humans, tot plegat dit o bé sense coneixement de causa o malintencionadament, tot causant un perjudici polític i social a tots els membres del nostre partit”.

En un comunicat afeheix que “hem estat durant més d’un any i mig pacients davant tota aquesta mena de calúmnies, maledicències, insults i intents barroers de denigrar-nos políticament” i deixen clar que “no som xenòfobs, ni racistes, ni feixistes, ni d’ultradreta. Una altra cosa són les interpretacions interessades i la manipulació per part de certs membres de grups polítics que ens han difamat impunement per por de perdre vots de persones significativament independentistes i, en conseqüència, perdre les prebendes que es deriven dels seus càrrecs polítics obtinguts amb anterioritat”.

El FNC informa que disposa que té documentades i registrades notarialment totes les declaracions que considera calúmnies i adverteix que “tota paciència té un límit, i cap injúria no és gratuïta”.

https://twitter.com/FNCatalunya/status/1359431700141457408