Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Zapatero justifica la cessió de Montjuïc per ordre ministerial perquè era més ràpid i s’ha guanyat temps

|

- Publicitat -

Zapatero ha respost així a una pregunta parlamentària del senador de CiU, Pere Macias, que durant la Sessió de Control al Govern espanyol ha preguntat sobre els motius pels quals el president ha optat per traspassar el Castell de Montjuïc a l’Ajuntament de Barcelona a través d’una ordre ministerial, tot i que està en tràmit un projecte de llei sobre aquest mateix assumpte al Congrés dels Diputats.

Publicitat

Qüestionat sobre el perquè de la cessió via ordre ministerial, quan de fet ja està en tràmit un projecte de llei sobre l’assumpte, el president ha recordat que d’acord amb la Llei de patrimoni de les administracions públiques del 2003, el canvi en les condicions d’una cessió com aquesta es pot fer per ordre del ministre d’Economia i Hisenda, “sempre que ho sol·liciti explícitament l’Administració interessada”, en aquest cas l’Ajuntament de Barcelona.

Ha apuntat, a més, que l’ordre del Ministeri d’Economia i Hisenda està datada el 27 d’abril i va ser publicada al butlletí oficial de l’Estat el 4 de maig. Segons ha dit, aquesta modifica el fi i les condicions de la cessió que ja hi havia des de 1960 “a través d’una llei que obligava a destinar el Castell al museu de l’exèrcit”.

Així, ha subratllat que el desembre del 2006 el govern va rebre una sol·licitud de l’Ajuntament barceloní per “modificar” la cessió i convertir-lo en un centre per la pau. “Atenent a aquesta petició institucional i amb el més alt respecte institucional, com correspon a un bon funcionament democràtic, i amb l’objectiu de no demorar la iniciativa, el ministre ha acordat modificar el fi de la cessió”, ha assegurat.

En opinió seva, una vegada presa aquesta decisió, “perdia sentit” el projecte de llei que s’estava tramitant al Congrés, i ha afegit que aquesta és la raó per la qual el govern va sol·licitar dilluns, 7 de maig, la seva “retirada de la cambra”. Zapatero ha reconegut que aquesta decisió “a alguns els pot agradar més i a d’altres menys”, però ha agregat que “així són els fets” i ha recalcat que Barcelona “ha guanyat una vella aspiració per un ampli consens”.

Zapatero ha acabat amb un explícit “em felicito, felicito l’Ajuntament i la ciutat de Barcelona”. La totalitat del PSC barceloní deu felicitar-se’n, també. Sort que la ciutadania, en aquestes dates, ja no creu en les casualitats.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió