Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Zapatero diu que el govern espanyol no farà “més passes” per reformar la Constitució

|

- Publicitat -

En la seva compareixença a la sessió de control del Senat, Zapatero no ha volgut entrar a valorar sobre en qui recauen les responsabilitats d’aquesta manca d’entesa que –segons ha dit- fa inviable el compliment de la promesa que va pronunciar en la seva investidura, però ha apuntat que, ateses les discrepàncies actuals, ‘no sembla que el govern hagi de fer més passes per anar a una reforma que no es pot concloure’ o que fins i tot pot ‘elevar el to del que pot ser els terrenys de la discrepància en la vida pública i política’.

Publicitat

El president espanyol ha assenyalat que, no obstant això, en aquesta legislatura s’han produït actuacions en aquest sentit com l’encàrrec al Consell d’Estat perquè elabori un informe sobre les possibles modificacions de la Constitució en els apartats que fan referència a la successió de la Corona, l’encaix de l’Estat a la Unió Europea, la reforma del Senat i el nom de les comunitats autònomes.

De nou, Zapatero rebutja empantanegar-se en un dels afers més espinosos de la legislatura, i incomplir així el seu programa i defugi les seves responsabilitats vers la ciutadania i els problemes del país.

Nega que el TS digui que el seu govern hauria hagut d’il·legalitzar ANB

El president del Govern espanyol també ha aprofitat la sessió de control al Senat per intentar desmuntar el discurs del PP, que assenyala que la interlocutòria del Suprem que anul·lava les candidatures de l’esquerra abertzale incorpora una crítica a l’executiu per no haver il·legalitzat Acció Nacionalista Basca (ANB).

És “fals i mentida” que la interlocutòria del Suprem hagi dit que el govern espanyol hauria hagut d’il·legalitzar ANB, ha assenyalat Zapatero en resposta al senador del PP Pío García Escudero. “El Tribunal Suprem –ha afegit- no ha anul·lat totes les candidatures que la fiscalia i l’advocat del l’estat ha impugnat”, i “aquesta és la realitat i la traducció més clara del seu disbarat immens i colossal”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió