Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Zapatero avala la gestió d’Álvarez: “qui fa moltes obres, pot tenir algun problema”

En política no espot perdre l’orgull. Així, el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha avalat aquest diumenge la gestió de la ministra de Foment i cap de llista del PSOE per Màlaga, Magdalena Álvarez, en un acte electoral a la capital andalusa en què la ministra ha advertit que, tot i les crítiques, no defallirà. Zapatero ha recordat que Álvarez és la ministra de la democràcia que ha inaugurat més quilòmetres del TGV, però ‘qui fa moltes obres, pot tenir un problema’ i ‘alguns estan tot el dia pendents’ de si es comet un error ‘en l’importantíssim esforç d’inversió en infraestructures que fem per modernitzar l’estat i posar-lo al capdavant d’Europa i del Món’.

Redacció
Redacció 19/11/2007

En una demostració de força i unitat, Magdalena Álvarez ha estat ovacionada i ha rebut el suport dels socialistes andalusos enl’acte d’ahir a Màlaga. La ministra ha assenyalat que en els dies ‘difícils i ingrats’ se sosté pensant que a través de la seva gestió al capdavant de Foment ‘pot compensar a tots aquells als qui la dreta va oblidar’, i ha assegurat que té ‘la dignitat d’una dona malaguenya’ de manera que ‘antes partía que doblá’.

Les paraules de Zapatero en favor de la ministra de Foment responen al criteri establert en el sí del govern espanyol i del PSOE de donar suport inequívoc a la ministra i començar a respondre a l’allau de crítiques que, a excepció dels seus companys de partit, Álvarez que rep de totes les formacions catalanes i espanyoles.

La reprovació d’Álvarez per part del Parlament de Catalunya, el passat divendres, va obtenir la una resposta igualment inequívoca per part de l’executiu espanyol. En roda de premsa del Consell de Ministres la vicepresidenta Maria Teresa Fernández de la Vega va assegurar que el seu executiu faria cas omís del Parlament perquè les resolucions de la cambra catalana ‘no afecten’ el govern espanyol.

Des de Màlaga, on Foment estrenarà el TGV el 23 de desembre, el president espanyol ha destacat que els 2.000 quilòmetres d’obres d’alta velocitat que estan en marxa faran que al 2010 l’estat sigui el primer país del món en aquesta matèria.

El president espanyol també ha recordat que els errors de Foment es deuen a l’acció, i no a la inacció, perquè ‘qui no fa res, no té problemes, i qui fa moltes obres pot tenir-ne algun’.

‘Això és el que està passant a Espanya’ -ha dit-, però ‘a alguns sembla que no els agrada’, i ‘estan tot el dia pendents a veure si hi ha algun problema en aquest importantíssim esforç que estem fent per modernitzar les infraestructures i posar-nos al capdavant d’Europa i el Món’.

Álvarez, ovacionada

La ministra de Foment i cap de llista per Màlaga ha estat llargament ovacionada per la militància del PSOE malagueny. A 24 hores vista de les primeres proves del TGV que unirà la capital andalusa amb Madrid, la ministra ha assegurat que els ciutadans de Màlaga se senten ‘orgullosos’ de les coses que el president espanyol ‘ha fet per Màlaga’ i ha contraposat les actuacions del govern socialista a les del ‘PP de la crispació’.

En aquest sentit, ha recordat que sota la presidència de Zapatero, Màlaga ha passat d’estar en el lloc 32 de les inversions de l’estat, al tercer, i ha fet realitat el ‘TGV socialista’, que ‘és el TGV de veritat’.

‘Ántes partía que doblà’

Álvarez ha aprofitat el seu parlament per advertir públicament que no pensa defallir ni abaixar el cap a causa de les crítiques que rep la seva gestió.

Segons ha apuntat, la seva política al capdavant del ministeri parteix de la memòria de la manca d’inversió del govern del PP, ‘una memòria que m’ha sostingut en els dies difícils i ingrats –ha dit- perquè tinc l’oportunitat de compensar a tots aquells a qui la dreta va oblidar’.

Per ‘animar-se’, Álvarez ha comparat la seva situació amb la que va patir l’històric dirigent del PSOE i ministre d’Hisenda i Obres Públiques de la República Indalecio Prieto, que ‘va ser objecte d’una campanya ferotge’ i ‘es van riure d’ell’ batejant el túnel Atocha-Chamartín de Madrid com ‘el túnel del riure’.

Segons Álvarez, ‘igual que ara’, la dreta ‘criticava tot el que feia Prieto’, i tot i que ella ‘no té l’estatura política’ de l’exministre, sí que té ‘la força de voluntat i la fermesa dels socialistes’, i a més té ‘la dignitat d’una dona malaguenya, així que antes partía que doblá’.