Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Vueling utilitzarà l’aeroport de Barcelona per unir les Balears amb 20 destinacions internacionals

Vueling ha anunciat a Palma que els aeroports de les Balears es connectaran amb 20 vols internacionals i 9 estatals, gràcies a l’inici de les connexions via Barcelona que es posaran en marxa el 5 de juliol i tindran validesa fins el 28 d’octubre. D’aquesta manera, els residents a les Balears podran facturar la seva maleta en origen i la podran recollir a la ciutat de destí. El president de Vueling, Josep Piqué, ha explicat que les Balears estan ‘més a prop’ de Dubrovnik o Marràqueix. Ha qualificat de ‘bona notícia’ aquesta ‘passa qualitativa’, que suposa volar en xarxa. Vueling estudia oferir vols directes des de les Balears a Itàlia i ampliar la xarxa de destinacions al nord d’Àfrica.

Redacció
Redacció 03/06/2010

Vueling afegeix 29 destinacions des de les Balears a partir del 5 de juliol, gràcies a l’inici de les seves operacions amb xarxa amb escala a l’aeroport de Barcelona. Actualment des de Palma, Vueling ofereix vols directes a Barcelona, Lleida i Bilbao; i des de Menorca, es pot volar a Madrid, Bilbao i Barcelona. L’aeroport d’Eivissa, al ser una ciutat Vueling, compta amb més destinacions directes no solament estatals sinó també internacionals, com Alacant, París, Milà, Roma i Sevilla.

Amb aquest nou servei, els ciutadans de les Balears podran volar a ciutats com Sant Petersburg i un cop facturat l’equipatge a qualsevol dels aeroports de les Balears, no s’hauran de tornar a preocupar per ell fins arribar a la ciutat de destí. El president de l’aerolínia, Josep Piqué, ha explicat també que els passatgers que utilitzin aquest servei tindran beneficis ‘exclusius’ en funció de si el temps d’espera de l’enllaç és entre 2 i 4 hores, o si és superior a quatre hores.

Aquests vols en xarxa es podran realitzar a 20 destinacions internacionals, com Amsterdam, Atenes, Brussel·les, Bucarest, Budapest, Tel Aviv i Viena; i a 9 destins a l’Estat espanyol com Santiago, Astúries, Granada i Gran Canària. El conseller de mobilitat del govern balear, Gabriel Vicens, ha celebrat la posada en marxa d’aquest vols enxarxats, ja que es recupera, per les Balears, l’aeroport de Barcelona com el de referència, tal com era abans, amb Clickair i Iberia. Vicens ha recalcat també que pel fet de ser un país insular, es recupera la ‘bona connectivitat’.

De cara al futur

Piqué ha explicat que aquests enllaços són ‘Vueling to Vueling’, però en un futur també es podran fer amb companyies properes a la companyia, en referència a Ibèria, la qual és la principal accionista de Vueling i podrien funcionar amb codis compartits amb els destins que no són competència d’ambdós, i també amb la possible fusió amb British Airways. S’ha mostrat ‘molt satisfet’ i ha dit que des de Vueling, són molt conscients de la demanda social que hi ha a les Balears, precisament a partir de la desaparició d’Ibèria a l’arxipèlag i el trasllat de la seu d’Spanair a Barcelona.

De cara al futur, la companyia estudia unir de manera directa els aeroports de les Balears amb ciutats italianes. També, Vueling analitzarà la possible ampliació de destinacions al nord d’Àfrica, a ciutats com Egipte i Tunísia.