Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

‘Volem Votar’, nova campanya de voluntaris per promoure el referèndum oficial d’independència

Aquest dilluns ha començat la campanya ‘Volem votar’ per constituir la comissió promotora que presentarà al Parlament, el proper dimarts 25 de maig, la Iniciativa Popular (pdf) perquè es convoqui el referèndum nacional i oficial sobre la independència. La IP que es presentarà al Parlament demana la convocatòria d’una consulta amb la pregunta de les consultes sobiranistes però reformulada perquè el Parlament no la pugui rebutjar. Fins ara ja són 4.000 els voluntaris per recollir signatures a favor de la IP, i s’espera continuar rebent suports a través de ‘Volem Votar’. De moment ja s’han fet arribar els fulls per inscriure’s a la comissió promotora del referèndum als 4.000 adherits i a totes les comissions organitzadores locals de consultes.

Redacció
Redacció 18/05/2010

La IP que es presentarà dimarts vinent vol convocar un referèndum que formuli a pregunta aprovada en el Consell Plenari de la Coordinadora Nacional l’11 d’abril a Girona: ‘Per tal que el Parlament de Catalunya porti a terme les iniciatives necessàries per fer efectiva la voluntat popular, ¿Està d’acord que la Nació Catalana esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social integrat en la Unió Europea?’

De moment la proposta d’Iniciativa Popular i els fulls per inscriure’s a la comissió promotora ja s’han enviat als més de 4.000 adherits i a totes les Comissions Organitzadores Locals de la Consulta sobre la Independència. Per ser membre d’aquesta comissió promotora cal que els ciutadans siguin catalans d’acord a l’Estatut d’Autonomia, no tinguin càrrecs polítics i no pateixin cap de les incompatibilitats que estableix la legislació.

D’aquesta manera, a partir d’ara la campanya d’adhesions per Internet, que ja té més de 4.000 signants que donen suport a la proposta d’IP, continuarà a través del domini referendumindependencia.cat/ip i, a partir d’aquest dimarts, també a través del web volemvotar.cat (encara inactiu).