Edició 1951

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de novembre del 2023
Edició 1951

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de novembre del 2023

Veritats de la Fira d’Abril (7)

|

- Publicitat -

Hem parlat de la corrupte FECAC, del Col·lectiu Crisol i les seves idees de segregació social amb els immigrants espanyols. Del grup Fedelatina, que és el mateix però enfocat de cara als immigrants sud-americans. Us hem explicat les malèvoles aspiracions de la CECREC i dels seus dirigents.

Publicitat

Per tant, per poser fi a les confessions i veritats de la Fira d’Abril, a mode de resum, directe!cat us explica les paradetes polítiques que podíem trobar durant la fira. Hi teníem un “xiringuito” del PSUC ple a vessar de gent. També hi tenia una tenda, bastant més buida, CiU, on sovint s’hi podien veure noies vestides de folklore andalús. No hi podien faltar el PP i el PSC amb les seves respectives tendes. Els nouvinguts C’s, fent palès el seu interès per captar el vot dels assistents i fer-se els defensors a ultrança de la cultura espanyola i andalusa, també tenien la seva caseta. A part dels ja esmentats Col·lectiu Crisol, Cecrec, FECAC i Fedelatina, fins i tot hi podíem trobar la presència d’un sindicat, el d’UGT, que també hi tenia un “xiringuito”.

El que hem de remarcar és que Esquerra no tenia cap tenda ni parada. Un lleig? Girar l’esquena al poble andalús? Ja sabem que no és el tarannà d’Esquerra i ho ha demostrat en moltes ocasions. Simplement els motius reals són la seguretat. La fira del 1994 fou l’última en què Esquerra va tenir presència oficial. El motiu va ser que el 1993 i el mateix 1994, els dos anys seguits, Esquerra va patir violència a la Fira d’Abril. Concretament, la seva caseta va ser incendiada intencionadament. Normal que n’acabés cremada…

Publicitat

Més notícies

Opinió