Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Veritats de la Fira d’Abril (4) La Cecrec – Part A

|

- Publicitat -

directe!cat segueix posant al descobert les infinites irregularitats i les tendencioses accions al voltant de la Fira d’Abril. Avui ens ocupa la Confederación de Entidades Culturales Regionales (Cecrec), que encara fa més por que el Col·lectiu Crisol.

Publicitat

La Cecrec compta amb la idea més franquista de l’Espanya de “coros i danzas”. Separen les cases regionals de la resta del poble català i crea zones suburbanes basades en la segregació social. En altres paraules, la Cecrec crea guetos. Com la Crisol, condicionen el vot dels immigrants espanyols a Catalunya en funció del seu origen. Una de les diferències amb Crisol és que la Cecrec no està representada per cap partit. Però això… és un discurs de cara a la galeria. Ja hi ha dos partits que hi estan relacionats: com no podria ser d’altra manera, el PSC i també el bilingüe C’s.

Qui trobem a la Cecrec? Primer de tot el seu president, Francisco García Prieto. Aquest senyor ha volgut ser, i així ho ha declarat sovint, el portaveu de la comunitat immigrant rebutjant sempre tenir cap inclinació política. “No tenim cap tendència política ni ens deixem manipular per ningú”. La Cecrec es finançarà amb les aportacions de les federacions d’entitats que les integren. Encara així, els seus promotors no descarten realitzar activitats que els reportin algun benefici, com ja succeeix amb la Fira d’Abril, que anualment organitza juntament amb la FECAC. García Prieto, conegut com a Paquito, va dir fa un any que  les minories “se les ha d’aixafar”. García Prieto ha estat un privilegiat gràcies que les administracions públiques han impulsat la Cecrec a cop de talonari. Els seus companys directius tenen una vinculació estreta amb el PSC. Demà més.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió