Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Quins videojocs us agradaria tenir en català?

|

- Publicitat -

El portal de videojocs en català Vadejocs.cat ha obert una enquesta per saber quins videojocs preferirien tenir en català els jugadors del nostre país i obrir, així, un debat sobre la necessitat de disposar també d’una oferta d’aquests productes d’entreteniment en llengua catalana.

Publicitat

Malauradament, la presència del català en els videojocs és nul·la, tret d’alguns títols de videojocs educatius, i deixa orfe una activitat d’oci que cada vegada compta amb més usuaris i que ja s’ha convertit en la primera indústria audiovisual en volum de vendes, per davant del cinema, el DVD o la música. En canvi, llengües amb tants o menys parlants que el català, com el suec, el noruec, el danès, el finès o el lituà sí que disposen de diversos videojocs per alguna de les consoles i PC.

Segons l’“Estudio de hábitos y usos de los videojuegos” de l’ “Asociación Española de Distribuidores y Editores de Software de Entretenimiento” (ADESE) de 2006, un 30% de les llars de Catalunya, un 39% de les Illes Balears i un 34% del País Valencià disposen d’algun tipus consola de videojocs . El percentatge de població jugadora en aquests territoris dels Països Catalans se situa entorn del 20%.

Els participants a l’enquesta entraran en el sorteig de videjocs com el MotorStorm de PlayStation 3, Gears of War de Xbox 360, NBA 2K7 de PlayStation 2, Mario vs Donkey Kong 2: March of the minis de Nintendo DS o MotoGP per a PlayStation Portable. L’enquesta es pot respondre fins al 15 de juny.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió