Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Uriel Bertran i Alfons López Tena deixen CDC i ERC per presentar-se amb Solidaritat Catalana

Tot i no haver obtingut el suport de cap partit parlamentari, Solidaritat Catalana, la coalició independentista impulsada per Joan Laporta, Alfons López Tena (CDC) i Uriel Bertran (ERC) ha anunciat la seva decisió de presentar-se a les properes eleccions al Parlament. Laporta, Tena i Bertran es posaran a disposició de l’assemblea que se celebrarà l’Onze de Setembre per participar a les llistes de la coalició. En conseqüència, i després de la negativa de les seves formacions a participar en aquesta coalició, Alfons López Tena i Uriel Bertran -amb llàgrimes als ulls- han donat per acabada la seva militància a CDC i ERC, respectivament. El primer acte públic de la coalició serà aquest dimecres, a les vuit del vespre, a l’aula magna de la Facultat d’Economia de la UB.

Redacció
Redacció 27/07/2010

Adéu de López Tena i Uriel Bertran als seus partits

Alfons López Tena i Uriel Bertran, fins ara militants de CDC i ERC respectivament, s’han posat a disposició de l’assemblea de Solidaritat Catalana per tal de formar part de les llistes que es presentin a les eleccions de la tardor. En coherència amb aquesta decisió, i tenint en compte que ni CiU ni ERC no han acceptat l’oferta d’incorporar-se a una candidatura transversal a favor de la independència, han anunciat solemnement la seva baixa com a militants a les respectives formacions.

Uriel Bertran ha explicat que posarà l’acta de diputat a disposició del partit i que, evidentment, no es presentarà amb els republicans ni a les eleccions al Parlament ni a les municipals, quan estava previst que encapçalés la candidatura a la ciutat de Badalona. Bertran ha emfasitzat que la ciutadania demana una proposta política que canalitzi l”independentisme latent’ que vol expressar-se a les urnes i aconseguir com a representants al Parlament, diputats independentistes. Després de la negativa d’ERC a participar d’aquest procés Bertran ha afirmat rotundament que ERC no està en disposició de donar-hi resposta.

Malgrat la negativa dels partits parlamentaris a integrar-se en una coalició que tingui per objectiu la proclamació de la independència de Catalunya i la creació d’un Estat català, l’adhesió de més de 14.000 persones els han ‘encoratjat’ segons Laporta a fer definitivament el pas a bastir una candidatura electoral independentista a les properes eleccions.

Solidaritat Catalana celebrarà assemblea l’Onze de Setembre

Joan Laporta ha anunciat que des d’avui es posen a treballar per configurar una candidatura que es presenti a les properes eleccions amb l’objectiu de proclamar la independència de Catalunya i donar forma a l’Estat català. En aquest sentit ha avançat que si Solidaritat Catalana -oberta a la participació de totes les persones, entitats i partits polítics que vulguin sumar-s’hi- només donarà suport a partits que tingui com a objectiu la proclamació de la independència en la propera legislatura i que no formarà Govern amb cap partit d’obediència espanyola.

Tot i que Laporta ha admès que les negociacions amb Reagrupament han topat amb problemes que han obstaculitzat la confluència dels seus projectes, ha mantingut les portes obertes a la formació de Joan Carretero.