Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Unió de Pagesos regala 1.000 litres de llet per denunciar la baixada dels preus

|

- Publicitat -

“No demanem a la gent que compri una llet o altra, sinó que expliquem que hi ha una marca que ens ajuda i altres que ens donen pel sac”, ha assegurat el responsable dels sectors ramaders de la Unió de Pagesos, Josep Alsina, qui ha considerat que aquesta baixada de preus no té sentit quan “a Espanya es produeix menys llet, a Europa ja no hi ha excedents, i la tendència europea i mundial és la d’apujar els preus”.

Publicitat

Segons ha explicat Alzina a Europa Press, una altra de les reivindicacions de l’acte va ser la de demanar “a les empreses lleteres la pujada de preus que el mercat necessita, perquè si no es quedaran sense ramaders”.

Els estudis de l’Observatori de la Llet del Departament d’Agricultura (DAR) indiquen que a Catalunya el benefici empresarial del ramader és negatiu, ja que perd 4,34 cèntims (7,2 pessetes) per litre de llet. De fet, actualment només resten a Catalunya 894 explotacions lleteres, quan l’any 1996 existien 3.558; és a dir, en deu anys s’han perdut 2.664 explotacions (un 74,87%).
Amb aquesta acció els ramaders han deixat clara quines empreses els “donen pel sac” i quines els ajuden, com Llet Nostra. De fet, ahir mateix parlàvem de l’èxit de Llet Nostra, que ha arribat als 25 milions de litres de llet el 2006 amb un model empresarial orientat a respectar i defensar als ramaders i consumidors catalans.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió