Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Unes 400 persones es manifesten a Girona contra la presència del rei i cremen imatges seves a la plaça del Vi

La manifestació unitària convocada contra la presència del rei d’Espanya a Girona ha concentrat aquest vespre unes 400 persones. Els manifestants han cremat fotografies del monarca i de la reina a la plaça del Vi i, corejant consignes contra la seva presència, han intentat accedir fins el pavelló de Fontajau on el monarca assisteix a la nit de l’empresari organitzada per la FOEG. Un nombrós cordó policial els ha frenat tant a l’entrada del pont de Fontajau com a l’aparcament de la Copa.

Redacció
Redacció 13/09/2007

Els col·lectius contraris a la presència del rei a Girona han aconseguit congregar aquest vespre a la plaça del Vi unes 400 persones, que han cridat consignes contra la presència del monarca. ‘Fora el Borbó de Girona’ ha estat un dels crits més unànimes que s’han pogut sentir durant les prop de dues hores que ha durat la concentració, i la posterior manifestació que ha intentat arribar fins al pavelló de Fontajau.

La protesta ha comptat amb la presència de membres de les diferents entitats que hi ha donat suport. N’hi havia de la CUP, el sindicat SEPC, el casal El Forn, COS, el col•lectiu Endavant, JAG, Maulets, MDT i PSAN.

Els manifestants han llegit un manifest contra la presència del rei a Girona, on es critica la monarquia i es titlla el monarca de ‘passerell campechano’. Els portaveus dels concentrats han criticat la monarquia, l’han definida ‘d’il·legítima’ i l’han qualificada de ‘símbol de l’ofec nacional dels catalans’. Els manifest també ressalta que la ‘monarquia és una llosa’ i critica la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, per obrir les portes a la ‘ignomínia’ convidant el monarca a la inauguració del Parc Científic i Tecnològic de la Creueta.

Després de la lectura del manifest, els concentrats han cremat fotografies del monarca i de la seva esposa, la reina Sofia. Després, lluint banderes i estelades, i amb una pancarta en contra la presència del rei, els manifestants han enfilat el camí cap al pavelló de Fontajau.

A l’entrada del pont que mena al pavelló, però, s’han trobat amb un cordó policial que els ha barrat el pas. Després de criticar els Mossos d’Esquadra, els concentrats s’han assegut a terra com a mesura de protesta, i han cantat l’himne d’Els Segadors. Més tard, els manifestants han intentat accedir al pavelló a través de l’aparcament de la Copa. Novament, però, els Mossos d’Esquadra els han barrat el pas