Edició 1963

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 10 de desembre del 2023
Edició 1963

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 10 de desembre del 2023

Unes 150 persones acompanyen Núria Pòrtulas en una marxa per Girona i en demanen l’absolució

|

- Publicitat -

“Hem de continuar demanant la llibertat total de la Núria, l’arxivament del cas i també l’assumpció de responsabilitats”, va afirmar la cosina de Pòrtulas, Ariadna Monerris, davant la subdelegació del govern de l’Estat, punt de partida de la manifestació. “Que sembla que aquí no hagi passat res però hi ha hagut actuacions totalment fraudulentes i algú les haurà d’assumir”, va continuar. “Tots sabem que el que ha passat és una vergonya. En un estat de dret i en una democràcia això no havia d’haver passat mai”, va lamentar Monerris.

Publicitat

“La Núria no és la primera i haurem de continuar lluitant perquè sigui l’última”, va assegurar la cosina de Pòrtulas. A banda d’això, la família i amics de la jove de Sarrià de Ter consideren que la llibertat de la que gaudeix ara la Núria “no és la llibertat total de qualsevol ciutadà sinó que es troba condicionada i, per tant, no ens val”. Per això, la pancarta que va encapçalar la concentració comptava inscrit el lema ‘Arxiu Ja’ i anava seguida d’una segona on deia ‘Núria Lliure. Benvinguda a casa’. Seguidament, els manifestants van enfilar la Gran Via, trencant en direcció la plaça Marquès de Camps i la carretera de Barcelona.

Allí, van aturar-se davant la seu d’Iniciativa-Verds a Girona on van cridar consignes contra el conseller d’Interior. ‘Saura dimissió’ o ‘Saura ens deus 15.000 euros’ van ser les més corejades. La manifestació va continuar per la Ronda de Sant Antoni Maria Claret, l’Avinguda de Sant Francesc, la plaça de Catalunya i la Rambla de Girona. En aquest punt, va creuar-se el riu Onyar per sortir a la plaça Independència i van finalitzar davant els Jutjats de Girona. A la plaça, van cantar-se tres de les cançons que s’han composat durant aquests quatre mesos a favor de la llibertat de Núria Pòrtulas.

Per acabar, la pròpia Núria Pòrtulas va dirigir unes breus paraules als assistents, els va agrair “tota la moguda” per aconseguir la seva llibertat i els va recordar “que a la presó hi ha molta gent encara”.

Publicitat

Més notícies

Opinió