Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Una empresa catalana ultima la sortida al mercat del primer casc amb airbag per a motoristes

 La firma barcelonina APC Systems ha anunciat que els propers mesos comercialitzarà el primer casc amb airbag per a motoristes del món. Després d’anys d’investigació i de fabricar diferents prototips i assajos, l’empresa catalana preveu que aquesta novetat mundial comenci a comercialitzar-se als Països Catalans en els pròxims mesos. L’ús d’aquest casc permetrà reduir el risc de patir lesions cervicals i dorsals.

Redacció
Redacció 03/09/2007

El nou casc protector amb airbag incorporat incrementarà la seguretat vial. Segons ha detallat el directiu d’APC Systems, Jordi Arànega, ‘en el mercat actual no existeix a nivell internacional un producte de característiques similars i es tracta de la primera innovació tecnològica en més de vint anys del sector del casc’.

El dispositiu que incorpora el casc és molt senzill d’instal·lar, lleuger, i totalment autònom, segons l’empresa. Així, no necessita un manteniment especial i pot ser recarregat fàcilment. El programari que el gestiona és capaç de diferenciar situacions potencials de risc d’accidents reals, permetent una reacció del producte de tan sols 0,15 segons aproximadament.

El nou casc incorpora tots els avanços tecnològics en benefici de la seguretat vial i la salut de les persones. En aquest sentit, Arànega ha assegurat que l’ús d’aquest casc ‘redueix el risc de patir lesions derivades de situacions d’hiperflexió i hiperextensió cervical, a més de protegir part de la zona dorsal contra possibles impactes’.

El projecte ha rebut subvencions del CIDEM, Barcelona Activa, o el CDTI.