Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Una diputada d’IU al Congrés vol que s’il·legalitzi el partit nazi Alianza Nacional

La diputada d’Izquierda Unida per València, Isaura Navarro, ha denunciat la convocatòria de la manifestació del passat dissabte a Xátiva, que directe!cat ja us va anunciar, per part de la formació d’ideologia neonazi Alianza Nacional. A partir d’aquest fet, Navarro ha registrat en el Congrés dels Diputats una bateria de preguntes dirigides al Govern amb la intenció de fer veure la incoherència sobre l’aplicació de la llei antipartits. Una de les preguntes és: ‘ha previst procedir a la il·legalització d’Alianza Nacional, en aplicació de la llei de partits?’.

Redacció
Redacció 21/09/2007

Una prova més que la pressió del Partit Popular és extremadament forta sobre el govern de Zapatero. El partit neo-nazi Aliança Nacional (AN), fincat al País Valencià, es va manifestar pels carrers de Xàtiva el passat dissabte 15 de setembre. Aquest partit, amb la Llei Anti-partits a la mà, hauria de ser il·legal. Així ho ha fet saber la
La parlamentària d’Izquierda Unida (IU) Isaura Navarro.

Navarro recorda que Alianza Nacional “ve actuant a València amb més intensitat des de 2006 i tractant d’estendre doctrines manifestament racistes i nazis en les quals defensa explícitament la discriminació per raons de raça i origen”. També ha refrescat la memòria al congrés afirmant que “alguns dels màxims dirigents vinculats a aquesta formació han ingressat a la presó vinculats a delictes de terrorisme. No més cal passejar-se per la seva web i veure com les gasten.

Amenaces al País Valencià

La diputada valenciana denúncia que “en els últims mesos s’han succeït les amenaces i agressions contra joves i ciutadans immigrants de Xàtiva i la seua comarca per part de persones presumptament vinculades a aquest grup neonazi. ‘Amb aquests antecedents la concentració del passat dia 15 a més de respondre a la defensa de valors contraris a la legislació vigent, suposa un risc clar per a una part de la població’.

Bateria de preguntes

Isaura Navarro formula les següents preguntes al Govern: ‘Ha previst el Govern conducta a la il·legalització del partit polític neonazi Aliança Nacional, en aplicació de la llei de partits? Per quins motius s’ha autoritzat la convocatòria d’una concentració per una organització feixista que promou la discriminació racial i altres valors inconstitucionals? Quines mesures té previst adoptar el Govern per a garantir el desenvolupament pacífic, sense agressions a persones com en anteriors ocasions, i en tot cas, evitar la difusió de missatges racistes o exhibició de símbols preconstitucionals o nazis? Davant la proliferació de partits polítics d’ultradreta i grups neonazis al Pais Valencià. Quines mesures ha previst adoptar el Govern per a evitar la implantació d’aquests grups neonazis, les seues agressions a altres col·lectius socials i la difusió de missatges i continguts que promouen l’odi o la violència contra persones, grups o associacions per raó ideologia, religió, ètnia, raça, nació o orientació sexual?’.