Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Un tren de rodalies de Renfe, entre les joguines estrella d’aquest Nadal

 L’Associació Espanyola de Fabricants de Joguines destaca entre les joguines estrella d’aquest Nadal una versió a escala d’un tren de Rodalies de Renfe. Amb el lema ‘Els Reis s’adapten als valors de la societat actual’ les joguines estrella 2007-2008 destaquen les novetats que els empresaris han presentat per ‘estimular la fantasia del nen, desenvolupar les seves habilitats físiques, la seva imaginació i afavorir les relacions entre les persones, la convivència i el respecte a l’entorn’. Entre aquestes joguines hi ha una versió a escala d’un tren de Rodalies de Renfe fabricat per Pequetren que es presenta en dues modalitats. Per una banda hi ha el tren de Rodalies ‘amb llum i estació’ i per una altra el tren de Rodalies amb ‘accessoris’ entre els quals hi ha una estació, un pont i un túnel.

Redacció
Redacció 06/12/2007

Les joguines estrella d’aquesta campanya nadalenca estan separades per categories. Així trobem joguines per conviure millor en societat i per descobrir els serveis d’emergències, ninos que s’adapten als nous rols socials, peluixos per aprendre a tractar les mascotes, el tren de Rodalies per a l’adaptació a les grans ciutats, jocs per conèixer l’entorn i per fomentar valors com l’amistat i finalment consoles per familiaritzar el nen en les noves tecnologies que combinen el divertiment amb l’aprenentatge.

El lema que va fer servir l’AEFJ en la presentació de la campanya ‘Juguetes Estrella 2007-2008’ pel tren de Rodalies va ser ‘Viatgi amb nosaltres… de la sala al dormitori: viatgers al tren!’. Segons els responsables Pequetren la nova joguina permet ‘viatjar per les habitacions de casa en un còmode tren de Rodalies, sense esperes, sense horaris i amb el paisatge que decideixis’. Tren Rodalies de Pequetren és una rèplica 100% real dels darrers models de Rodalies de Renfe que ‘funcionen a tot l’estat’ amb tots els detalls d’un tren de veritat. Està fet en xapa i té els colors i el logo corporatiu de Rodalies. Està format per una locomotora tractora amb llum, tres vagons de viatgers i una locomotora de cua. A més per donar-li més realisme la via té una corba peraltada i un diorama de paisatge. Inclou una estació, un pont i un túnel i la locomotora és elèctrica com els trens de veritat.

Santos Sampere, Responsable de Producte de Pequetren afirma: ‘Tren de Rodalies RENFE és una joguina que desenvolupa la imaginació i potencia la motricitat fina dels nens. A més afavoreix les relacions socials i el llenguatge en tractar-se d’un joc compartit entre amics”.