Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Un total de 972 menors de 30 anys han interromput l’embaràs durant el primer semestre de 2007 a les Balears

Un total de 972 dones d’entre 14 i 29 anys s’han sotmès a una interrupció voluntària de l’embaràs a les Balears durant els sis primers mesos d’aquest any, una xifra que representa el 61% del total de dones que van avortar de forma voluntària. Aquesta dada suposa un increment de 191 casos pel que fa al mateix període de 2006, quan 781 menors de 30 anys es van sotmetre a aquesta pràctica (57 per cent). Són dades fetes públiques durant la presentació de la nova campanya d’educació sexual ‘En el sexe, tu hi guanyes’ per a lluitar contra el VIH, les malalties de transmissió sexual i els embarassos no desitjats, i que té com objectiu principal ‘promoure la conscienciació’ per a adoptar actituds preventives a l’hora de mantenir relacions sexuals.

Redacció 28/11/2007

El conseller de Salut, Vicenç Tomàs, va comparèixer en roda de premsa juntament amb la directora general de Salut Pública, Margalida Buades, qui va precisar que el perfil de dones que decideixen interrompre l’embaràs respon al d’una jove, soltera i que en més de 60% dels casos no ha acabat els estudis d’ESO o batxillerat. Referent a això, Buades va admetre que el percentatge d’interrupcions en 2007 ‘és similar al d’anys anteriors’, al mateix temps que va recalcar l’aposta del Govern per intentar rebaixar aquestes estadístiques, que situen a l’arxipèlag balear al capdavant de les regions on es registren major nombre d’avortaments, especialment, entre la població juvenil.

Per la seva banda, el conseller va incidir en la idea que amb l’‘ús del preservatiu tots els ciutadans guanyen’, al mateix temps que va remarcar la importància d’‘augmentar la percepció de risc de la malaltia’, ja que, segons va apuntar, ‘un 40 per cent de les persones que són diagnosticades se SIDA, desconeixien amb anterioritat que estaven infectades’. Amb motiu del Dia Mundial de la Sida, el pròxim 1 de desembre, la conselleria en col•laboració amb ALES, instal•larà carpes informatives els dies 29 i 30 de novembre a la Porta Pintada, a la Plaça d’Espanya; el 4 de desembre, a Vara del Rei d’Eivissa, i el dia 18, a la plaça de s’Esplanada de Maó, on les persones interessades podran sotmetre’s a proves ràpides de VIH.