Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

Un poble governat per CiU incrementa el cens un 20%

|

- Publicitat -

El municipi de Fulleda (les Garrigues) és un poble bonic i tranquil que no dóna titulars. Almenys així era fins avui, perquè la campanya electoral promet ser una de les més mogudes de la comarca i tot el poble està excitat.

Publicitat

Anem a pams. Resulta que el cens ha passat de 102 censats a les eleccions de fa quatre anys a 120 en aquests comicis. Això suposa un increment del 20% en una comarca la demografia de la qual, tret d’alguna excepció, no creix pràcticament gens. Aquest fet seria inexplicable, però si es consulta la composició del consistori, ai las!, de seguida apareix un fil conductor. A les eleccions municipals del 2003 va guanyar CiU per 45 vots contra uns independents adscrits a Esquerra, que en van treure 43. Davant el risc evident de perdre les eleccions, la federació regionalista estaria fent mans i mànigues per no perdre l’alcaldia. Per afegir llenya al foc, ningú no sap qui són aquests 20 nous veïns i veïnes, però tothom dóna per fet que tenen moltes ganes de votar.

Per cert, l’alcalde Carles Gabarró (res a veure amb el cap de l’oposició) es va fer una casa il·legal, i ara el jutge diu que ha d’anar a terra perquè no tenia el permís corresponent.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió