Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Un manifest reivindica la necessitat de recuperar un circ estable a Barcelona

|

- Publicitat -

Un jove vestit de ballarina amb un tutú rosa i una diadema blanca amb una flor ha llegit el manifest a la Fundació Brossa, amb el qual ha reivindicat la creació d’un circuit circense on tinguin cabuda les iniciatives autòctones i les del mercat internacional, que gairebé sempre “troben dificultats per instal·lar-se a Barcelona”, resa el manifest.

Publicitat

S’espera la recuperació del nou Circ Olympia per al pròxim 2008, tot i que la comissió gestora espera els resultats electorals del pròxim 27 de maig. Entre els espais que s’estudien destaquen la plaça Espanya, la de les Glòries i la Gran Via, tot i que és “una decisió complexa”, ha apuntat Tortell Poltrona, director del Circ Cric.

Poltrona ha assegurat que en el nou circ ha de primar la programació a l’arquitectura, a diferència del circ que han construït fa poc a Madrid, i ha assenyalat que no li importa que al principi sigui “un espai més polifacètic”, tot i que en un futur preferiria un recinte de pedra perquè “és més difícil de desmuntar”.

D’altra banda, el director de la Fundació del Teatre Lliure, Josep Maria Socías, ha assenyalat que pensava en aquesta iniciativa des de fa trenta anys, quan era alcalde de Barcelona des del 1976 fins el 1979, però era “un moment difícil” a causa de les circumstàncies polítiques d’Espanya, que es trobava en la transició democràtica.

La comissió gestora la integren personalitats del món de la cultura i l’espectacle. A més, aquesta iniciativa està sustentada per “quatre pilars” que permeten aixecar la cúpula del circ: la Fundació Joan Brossa, la Fundació Joan Miró, la Fundació J.V. Foix i la Fundació Teatre Lliure. Altres empreses i associacions donen suport a la gestió com el Liceu o el FC Barcelona, entre d’altres.

Segons el manifest, el Circ Olympia col·laboraria amb festivals que s’organitzen a Catalunya com la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega (Urgell), la Fira del Circ de Catalunya Trapezi de Reus (Baix Camp), de la que informàvem fa uns dies, i el Festival Internacional de Pallassos Charlie Rivel de Cornellà (Baix Llobregat).

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió