Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Un grup de ciutadans convoca una concentració per demanar la catalanització del centre comercial Magic Badalona

Un grup de ciutadans anònims ha convocat una concentració a través del portal d’Internet Facebook per exigir la catalanització del nom del centre comercial Magic Badalona, inaugurat el mes d’octubre. Els promotors de la iniciativa consideren que aquest nom ‘no respecta la normativa lingüística’ perquè ‘omet l’accent’ de la paraula Magic i que, a més, ‘no és un bon exemple per fomentar l’ús de la llengua catalana’.

La concentració està prevista pel pròxim dissabte 8 de novembre a les 12 del migdia i es demana als assistents que es presentin amb un accent gegant fet de cartró. Al final de l’acte es llegirà un manifest i es lliuraran els accents a la direcció del centre comercial.

Redacció
Redacció 07/11/2008

En Jaume Lleal va conèixer la plataforma Facebook a través dels seus fills i, a mesura que va anar descobrint les seves possibilitats, va crear un grup sense massa pretensions per exigir que el centre comercial Magic Badalona, inaugurat el mes d’octubre, incorporés l’accent a la paraula Magic amb l’objectiu de catalanitzar-lo.

Aquest dijous, però, ja són prop d’un miler d’usuaris els que donen suport a aquesta iniciativa i el pròxim dissabte està prevista una concentració al mateix centre comercial per reclamar a la direcció que hi posi l’accent. El cas també ha estat denunciat a l’Oficina de Garanties Lingüístiques de la Generalitat, però la Llei de política lingüística no afecta els noms de les marques comercials.

Lleal ho considera una ‘incoherència’, de la mateixa manera que l’any 2004 es va obviar l’accent del Forum de les Cultures de Barcelona. ‘No podem anar demanant perdó pel món pel fet de ser catalans’, ha sentenciat. Lleal conclou que segons aquesta mateixa normativa el centre comercial de Badalona hagués pogut escriure el nom de la ciutat amb minúscules o amb ‘v’.