Dilluns, 24 de Febrer de 2020 - Edició 578
La República

Un exalt càrrec de Defensa de l’exgovern socialista reconeix que hi ha presos polítics

Redacció| “Són polítics presos, però estan presos per raons polítiques, per la qual cosa caldrà dir-los presos polítics”. Són paraules de Julio Rodríguez, excap d'Estat Major de Defensa, sobre els líders independentistes empresonats per la justícia espanyola. En una entrevista a 'La Voz de Galícia',  qui va exercir el més alt càrrec militar de defensa (durant tres anys) sota el mandat de la socialista Carme Chacón com a ministra ha parlat sense embuts sobre la situació política a Catalunya. 

Redacció
Redacció 13/05/2018

“No és més patriota el que més ho proclama, sinó el que més ho practica, els qui es lleven cada matí abans de l'alba per anar a treballar, qui lluita per una sanitat pública per a tothom i és més a prop de la gent”, ha dit per afegir que  no “correspon als militars defensar la unitat de la pàtria, sinó a tots els espanyols”. Rodríguez va abandonar l'exèrcit el 2015 i ara està a les files de Podemos, des d'on defensa que “la paraula pàtria no és patrimoni d'un determinat grup de la dreta”.

En l'entrevista, amb tot, també ha assegurat que “hi ha raons polítiques” per acusar els dirigents sobiranistes “dels delictes de rebel·lió i sedició”. Sobre la posició del seu partit, lamenta  “haver transmès una idea falsa d'ambigüitat” envers el conflicte entre Catalunya i Espanya, però segueix defensant el “diàleg i per un referèndum pactat, legal i amb garanties”.

Relacionats