Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Un diputat del PP critica el partit per utilitzar electoralment el terrorisme

El diputat del PP Joaquín Calomarde ha criticat obertament el seu partit per fer un ús electoral del terrorisme, i ha aprofitat l’ocasió per criticar l’oposició de Mariano Rajoy, que considera desmesurada, excessiva i faltada de rigor.

Redacció 11/04/2007

En un article al diari digital El Plural, el popular valencià Calomarde ha afirmat que “el Partit Popular ha caigut en l’enorme error de cultivar la desmesura”, i segons ell “han convertit les sessions de control del govern en baralles del Far West”. Pel diputat el PP ha substituït el diàleg per la crispació en una oposició irresponsable i sense precedents.

Joaquín Calomarde també ha reconegut que l’Estatut català no trenca la unitat d’Espanya, i que el matrimoni homosexual “no acaba amb la família a Espanya, ni ara ni mai”.

Però l’article continua i les reflexions prenen intensitat. Pel popular Calomarde algunes actituds populars semblen “predemocràtiques”. “Mai en trenta anys de democràcia l’oposició ha utilitzat contra el govern la política i la lluita contra el terrorisme”, ha dit. Aquest ús electoralista del terror és, pel diputat del PP, “un pèssim exemple per l’estabilitat del país”.

Aquesta sinceritat i sentit comú contrasta amb el control de les veus dissonants al que ens té habituats el PP.

Suposem que les represàlies Populars cap a Calomarde no es faran esperar, i de ben segur que la cúpula del partit ja deu tenir preparada l’expulsió a la Sibèria de Calomarde.

I parlem d’expulsió perquè és precisament això el que van passar fa una setmanes amb el regidor del PP d’Ermua que, contradient al partit, va demanar que el Foro d’Ermua deixi d’emprar el nom de la població, ja que l’entitat criminalitza el diàleg en nom del poble. El regidor en qüestió, Francisco Rey, va assegurar que cap altre popular critica obertament al partit perquè “si ho fan, els expulsen o han de marxar”.