Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Un centenar d’espanyolistes ataquen un vehicle i els seus ocupants per portar una Senyera

El cotxe d’un home d’Olot i la seva dona va ser atacat diumenge a la nit a Ripoll a cops de peu i de pal per un centenar de persones que celebraven que la selecció espanyola havia guanyat el mundial de futbol, segons informa El Punt. El grup va aturar el vehicle quan circulava a l’altura de la plaça Gran i, en principi, el va sacsejar una mica, però una de les persones va veure que Planàs duia a dins del cotxe una senyera del dia abans, que havia anat a la manifestació de Barcelona. Llavors, van començar a ventar cops de peu al cotxe, a ratllar-lo amb claus i a picar-lo amb els pals de les banderes espanyoles que duien. Les destrosses han estat valorades en uns 1.000 euros.

Redacció
Redacció 14/07/2010

Planàs explica que, en veure’s atrapat, va trucar al 112 i va reclamar ajuda dels Mossos d’Esquadra, que no van arribar al lloc dels fets. Uns metres més endavant i quan, ajudat per altres ciutadans, va poder moure el vehicle, es va trobar una patrulla de la policia catalana i els va demanar explicacions. Li van dir que hi havia hagut una confusió des de la centraleta del 112 i que havien enviat agents a Ripollet.

A Caldes de Montbui (Vallès Oriental), els espanyolistes van cremar la Senyera que onejava a l’ajuntament i van atacar el local d’Esquerra Republicana.