Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Un ajuntament socialista censura un article sobre un repressor franquista de la guerra civil

Redacció| L'edició d'enguany de la revista municipal Nervae -a càrrec de l'Ajuntament socialista de Nerva, a Huelva- no publicarà un article del periodista Juan Carlos León Brázquez sobre la repressió del conegut líder franquista de la localitat, Tomás Gómez Moreno. Segons ha avançat 'diario16', el text ha estat censurat.

 

Redacció
Redacció 18/07/2018

La mateixa revista, en canvi, va publicar en l'edició de l'any passat una carta negacionista d'un familiar d'un dels majors repressors que s'han conegut a la població.  La família de Gómez Moreno va poder comptar amb tres pàgines de la publicació per insultar al periodista León Brázquez, que -en un article de 2014- havia assenyalat al policia franquista Tomás Gómez Moreno com un dels repressors que hauria participat en la mort d'un amic seu, Arturo Albarrán. 

Albarrán va ser fusilat i se li van robar els seus equips radiofònics (va ser el fundador d'una de les primeres emissores de ràdio d'Andalusia, amb una potència desconeguda a l'època) per fundar la primera emissora del que seria 'Radio Nacional de España' amb equips propis. En l'article que l'Ajuntament de Nerva ha censurat, també es parla d'altres casos de repressió en què va intervenir directament Tomás Gómez Moreno.

Les explicacions que ha donat el govern municipal és que no publicarien l'article per “evitar noves rèpliques i perquè a la família Gómez (que havia enviat una nova carta a l'Ajuntament) ja se li havia comunicat que no es publicaria res més sobre aquest assumpte”. D'aquesta manera, l'última paraula publicada, per cortesia del consistori socialista, l'ha tingut la família del repressor, que fins i tot va ser convidada, a l'agost de 2017, a la presentació de la revista.