Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

UDC de Canet assegura que no hi ha cap possibilitat de pacte postelectoral amb CDC

La coalició trontolla, o almenys és el que sembla a molts municipis catalans. Després dels casos a Vic, Sant Carles de la Ràpita i Gavà, ara la picabaralla arriba a Canet de Mar.

Redacció 08/05/2007

Primer va ser Duran, que va impedir que els dos partits es presentessin separats a Vic, després Convergència va deixar tirats els d’Unió a Gavà 15 minuts abans de presentar les llistes electorals, i ara el cas Canet.

I és que el president d’UDC a Canet de Mar, Quim Dotras, va assegurar ahir que no hi ha possibilitat d’arribar a un acord postelectoral amb CDC al municipi.

Dotras s’expressava així després que el codirector de la campanya de CiU i dirigent d’Unió, Antoni Castellà, assegurés la setmana passada que hi havia possibilitat d’acord amb CDC a Canet i a Sant Carles de la Ràpita, els dos municipis on la federació concorre a les municipals del 27 de maig per separat.

Segons Dotras, és “impossible” cap acord amb la llista de CDC a Canet, formada pels membres de la dissolta Plataforma independent de Canet -liderats per Francesc García-, expulsats el 1999 de CDC i readmesos el 2006, contra qui CiU va secundar una moció de censura quan van accedir al govern municipal el 1999.

Castellà va dir la setmana passada que confiava a “poder arribar a un acord entre la gent d’una candidatura i una altra” per solucionar les diferències que els van impedir consensuar llistes amb militants els dos partits de la federació. A Canet i Sant Carles de la Ràpita UDC concorre a les municipals sota les sigles d’Unió Municipal de Catalunya.