Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La majoria d’emissores de ràdio i televisió emetran en directe la manifestació

La manifestació ‘Som una nació. Nosaltres Decidim’, convocada per Òmnium Cultural i 800 entitats més, va camí de ser l’esdeveniment més massiu de l’any a Catalunya després de les mobilitzacions en les consultes sobre la independència. Per tal de donar cobertura a aquesta marxa excepcional, que recorrerà el Passeig de Gràcia de Barcelona i la Gran Via de les Corts Catalanes fins la plaça de Tetuan, la majoria d’emissores del país suspendran les seves programacions habituals per seguir en la marxa. Així, al seguiment especial que en farà el directe!cat s’hi afegiran bona part de les emissores de ràdio i televisió. A la CCMA, Televisió de Catalunya emetrà la manifestació simultàniament per TV3 i el 3/24 a partir de les 18.00, en una emissió que conduiran els periodistes Ariadna Oltra i Joan Carles Peris, mentre que els serveis informatius de Catalunya Ràdio la retransmetran per aquesta emissora i per Catalunya Informació. La històrica convocatòria també tindrà seguiment en directe a RAC1, en un especial de El món a RAC1 a partir de les 17:30, i a la Cadena SER, amb un programa especial conduït per Manel Borrell.

Redacció
Redacció 08/07/2010

Respecte els Serveis Informatius de Catalunya Ràdio, el programa especial el conduiran els periodistes Kilian Sebrià i Carme Clèries. L’emissió començarà a les sis de la tarda i s’allargarà fins al final de l’acte. Tant Catalunya Ràdio com TV3 han anunciat que desplegaran unitats mòbils per explicar de ben a prop tot el que està passant.

L’especial de Catalunya Ràdio oferirà entrevistes i parlarà amb alguns dels participants en la manifestació. A més, també donarà molta importància a la participació dels oients, que podran dir-hi la seva a través del telèfon, de missatges SMS, de correus electrònics o a través de les xarxes socials com ara Twitter o Facebook.

A RAC1 hi haurà un especial informatiu de El món a RAC1 des de les 17:30, amb connexions en directe des de la marxa, i la Cadena SER ha programat un especial de seguiment de la manifestació que s’emetrà de 18 a 19 i serà dirigit pel periodista Manel Borrell.

Per la seva banda, 8tv no interromprà la programació i emetrà una de les seves tradicionals pel·lícules de dissabte tarda, en concret la comèdia italiana ‘Escipió l’africà’. 

Seguiment especial a directe!cat

Per la seva banda, el directe!cat també ha preparat un desplegament especial per tal de seguir la marxa, amb actualitzacions instantànies a través de Twitter i un extens seguiment fotogràfic de la històrica concentració.