Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Troben màquines trituradores de fetus en els lavabos de les clíniques avortistes de Barcelona

Dos de les quatre clíniques avortistes barcelonines investigades per pràctiques il•legals tenien amagades en els lavabos de les seves instal•lacions màquines trituradores de fetus connectades a un desguàs similar al d’un vàter per a evacuar les restes humanes, ja convertits en una massa de pasta, segons van confirmar fonts properes al cas. Per aquest motiu, agents de la Guàrdia Civil van prendre fotos i mostres de les canonades dels banys per a tractar de buscar restes de ADN humà.

Redacció 29/11/2007

Un aparell triturador i la instal•lació d’un altre ja desmuntat van ser descoberts en les clíniques Ginemedex i TCB, respectivament, per agents de la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana durant el registre del dilluns, ordenat pel jutjat d’Instrucció nombre 33 de Barcelona després de sospitar ‘indicis sòlids’ d’irregularitat en centres avortistes vinculats al ginecòleg peruà Carlos Morín.

Per aquest motiu, agents de la Guàrdia Civil van prendre fotos i mostres de les canonades dels banys per a tractar de buscar restes de ADN humà. Pel que sembla, aquestes màquines només eren utilitzades a primera hora del matí per l’intens soroll que produeixen i la seva cèntrica localització. Segons les escoltes telefòniques a treballadors i responsables de les clíniques Ginemedex, Barnamedic, Emece i TCB, aquests centres presumptament van accedir a practicar avortaments a dones en avançat estat de gestació i en algun cas als vuit mesos, segons les mateixes fonts. La denúncia aportada per una treballadora del centre el passat 27 de juliol d’haver obert noves llums a la investigació, que actualment està sota secret de sumari i amb sis detinguts, entre els quals figura Morín, la seva esposa, i altres quatre ginecòlegs. Segons dades de la investigació, Ginemedex executa un mitja d’entre 42 i 58 avortaments d’alt risc de forma diària, el que significa després dels sis mesos de gestació.

En canvi, l’advocat defensor de Carlos Morín, Francesc Campà, va assegurar no tenir ‘constància’ que es trobés una trituradora en la clínica Ginemedex. El que sí va admetre és que en la clínica TCB havia funcionat ‘fa deu anys’ una màquina similar. A més, va explicar que aquesta última màquina ja estava en la clínica quan el seu client Carlos Morín es va fer càrrec del centre.