Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 24 de maig del 2024
Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 24 de maig del 2024

Tots els partits creixen i CiU es manté primera en nombre de candidatures

|

- Publicitat -

Les candidatures per a les eleccions municipals del 27 de maig ja estan totes tancades. En primera posició trobem  Convergència i Unió, que presenta llistes en 921 dels 946 municipis, les mateixes que el 2003. El PSC ha presentat una xifra rècord de 774 candidatures; Esquerra en presenta 686; el PPC, 545, i ICV-EUiA, 293.

Publicitat

Des del 1979 fins a les properes eleccions municipals del 27 de maig, Convergència i Unió (CiU) continua essent la formació política que compta amb més candidatures als pobles catalans. Concretament, per als comicis locals consolida 946 candidatures, que es tradueix en un 94% dels municipis de Catalunya. El que també es noticia és que per primera vegada la federació no es presenta separada a cap població.

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) des del 1979 ha tingut una imparable crescuda quant al nombre de llistes presentades arreu del territori català. El total de candidatures és de 774. Aquesta xifra és la més alta assolida pel partit. Això suposa una xifra rècord a les files del PSC en les seves candidatures municipals després d’un increment que des de CiU s’ha atribuït a la promesa d’inversions a antigues llistes de CiU perquè els alcaldables concorrin sota les sigles socialistes. Des del PSC desmenteixen aquestes acusacions i atribueixen el transvasament d’alcaldables de CiU al PSC al “catalanisme moderat” dels socialistes.

Esquerra no només es presenta a Catalunya sinó que ho fa al conjunt dels Països Catalans, i obté una suma total de 745 llistes que superen les 650 de les eleccions municipals passades. Es reparteixen així: a Catalunya en sumen 686, al País Valencià 44 candidatures, i a les Illes Balears n’hi haurà 15.

El Partit Popular de Catalunya (PPC) és la quarta força pel que fa a llistes municipals amb 22 candidatures més i un total de 545 candidatures. Piqué ha destacat que no són llistes fictícies sinó que estan encapçalades per persones vinculades al municipi.

Iniciativa per Catalunya Verds–Esquerra Unida i Alternativa (ICV) passa de 198 llistes a la rodona xifra de 300. També és el nombre rècord per als ecosocialistes. Ara bé, s’ha de destacar que hi ha candidatures que es presenten juntament amb altres forces com Esquerra o PSC o els tres junts.

Finalment, Ciutadans–Partit de la Ciutadania (C’s) s’estrena en les municipals. Presenten un total de 81 candidatures en les primeres eleccions a què concorren. Fora de Catalunya també presentaran una llista a Alacant.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut