Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Tot i les llargues esperes dels usuaris de RENFE a primera hora, el servei d’autobusos des de Gavà funciona amb fluïdesa

El servei alternatiu d’autobusos que s’ha engegat aquest dilluns des de l’estació de RENFE de Gavà per substituir el servei ferroviari dels trams fins a Barcelona que s’han hagut de tallar amb motiu de les obres del TGV funciona bé i amb fluïdesa. Tot i així, la jornada ha viscut alguns incidents a primera hora del matí, quan l’aglomeració dels usuaris que venien de la línia del Garraf en direcció a Barcelona han hagut de fer llargues cues d’espera per agafar el busos que els havien de dur a Barcelona. A banda, també s’han produït alguns retards amb els autobusos que provenen de Barcelona, Viladecans i el Prat de Llobregat fins a l’estació de Gavà ja que alguns dels conductors no coneixien prou bé les rutes. Els usuaris que passaven aquest matí per l’estació de Gavà mostraven en alguns casos la seva indignació pel temps que triguen en fer el seu trajecte habitual i en molts d’altres ja simplement resignació.

Redacció
Redacció 22/10/2007

L’aglomeració d’usuaris de la línia de Rodalies del Garraf a l’estació de Gavà, on el tren finalitzava el seu recorregut a causa de la interrupció del tram entre Bellvitge i Sants per les obres del TGV, a primera hora del matí ha provocat llargues cues d’espera per agafar els autobusos que els havien de portar a la plaça Espanya-Avinguda Maria Cristina de Barcelona. Cap a dos quarts de nou del matí, però, la situació s’ha normalitzat. En tot moment l’arribada i sortida d’autobusos des d’aquest punt ha estat fluida.

Els usuaris del tren de Rodalies es queixaven del temps requerit respecte als seus desplaçaments habituals per arribar al seu lloc de feina o d’estudis, ja que els trajectes que habitualment fan en mitja hora o tres quarts se’ls està allargant aquest dilluns fins a més de dues hores. És el cas d’una jove de Sant Feliu de Llobregat que per anar a Vilanova ha hagut d’anar amb tren fins a l’estació de Sants, després amb metro fins a Plaça Espanya, d’allà agafar un autobús fins a Gavà per poder finalment pujar al tren de la línia del Garraf. Com ella, molts altres usuaris de Barcelona han hagut d’agafar fins a tres i quatre mitjans de transport diferents per poder arribar aquest matí al seu lloc de treball.

Tot i que molts reconeixen que l’organització dels autobusos des de Barcelona fins a l’estació de Gavà i els que vénen també de Viladecans i el Prat de Llobregat estant funcionant bé, es queixen que en alguns casos els conductors dels vehicles han donat molta volta per arribar. Segons han informat fonts de Renfe, la majoria dels conductors van conèixer les rutes que havien de seguir aquesta passada matinada, fet que en alguns casos està provocant que el trajecte amb autobús s’allargui. Tot i així asseguren que aquests incidents es resoldran entre aquesta tarda i dimarts al matí.

Tot i que molts usuaris es mostren indignats pels constants problemes que pateixen amb el servei de Rodalies i impotents pel fet de ser sempre els que en surten més perjudicats, molts explicaven que estaven ja resignats i consideren que no es pot fer res davant la decisió de tallar el trànsit dels trens de Renfe per acabar les obres del TGV. Això sí, reclamen que tots els incidents acabin d’una vegada per totes a final d’any amb l’arribada de l’alta velocitat.

Renfe ha desplegat a l’estació de Gavà un equip de persones per informar els usuaris que tinguin dubtes. A banda, la megafonia de l’estació informa reiteradament que a causa de les obres del TGV s’han tallat les línies de Rodalies C2, C7 i C10 i que el servei s’ha substituït per una xarxa d’autobusos gratuït. A banda, fins aquest punt s’han desplegat també efectius del Cos Nacional de Policia així com agents de seguretat.

Notícies relacionades

Uns 200 autobusos aniran a l’aeroport i faran les entrades i sortides de Barcelona en substitució de les línies 2 i 10 de Rodalies
Els municipis afectats pel tall de Rodalies proposen el transport marítim com a alternativa
El trànsit ferroviari entre Sants i Bellvitge quedarà tallat ‘un mínim de set dies’