Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de setembre del 2023
Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de setembre del 2023

Tot a punt per un altre Sant Jordi de rècords

|

- Publicitat -

Els llibreters catalans preveuen facturar en aquest Sant Jordi uns 20 milions d’euros, en un any que instal·laran unes 400 parades a tot Catalunya i en què mostren la seva confiança a incrementar la vendes respecte l’any passat. Aquesta previsió optimista està condicionada per variables com el temps, el fet que sigui un dia laborable o l’acceptació dels anomenats ‘llibres mediàtics’, que incideixen en la facturació del dia, segons els llibreters. Es calcula que les vendes suposaran el 10% de la facturació anual de les llibreries de les principals ciutats, i aquest percentatge pot enfilar-se fins al 40% de les vendes anuals en les llibreries de poble.

Publicitat

Del total de 400 parades que els llibreters instal·laran a Catalunya, 201 són de la ciutat de Barcelona, concentrades sobretot al districte de Ciutat Vella, amb 58 -46 d’elles a La Rambla-, i a l’Eixample, amb 74.

A la resta de districtes de Barcelona, la presència de parades és menor i es desglossen en 23 a Sarrià-Sant Gervasi, 21 a Gràcia, sis a Sant Martí, cinc a Les Corts, quatre a Sant Andreu i Horta-Guinardó i tres a Sants i Nou Barris. La província de Barcelona tindrà 111 parades, la de Girona, amb 41, la de Lleida, amb 28 i la de Tarragona, amb 18.

Llibres per donar i per vendre

Per les llibreries i parades de Catalunya és previst el pas d’escriptors per a la ritual signatura de llibres com és el cas d’Álvaro Pombo, Simon Scarrow, Almudena Grandes, Eduard Punset, Maruja Torres, Juan José Millás, Jorge Wagensberg, Enrique Vila-Matas, Joan Barril, Ian Gibson, Antonio Gala o Lucía Echevarría, entre molts altres.

Entre les novetats editorials destaquen l’últim Premi Nadal Mercat de miratges (Destino), de Felipe Benítez Reyes, El cor gelat (Tusquets), d’Almudena Grandes, El pedestal de les estàtues, d’Antonio Gala, Viatges pel scriptorium (Anagrama), de Paul Auster, La sang dels innocents (Plaça & Janés), de Julia Navarro, Una veritat incòmoda (Gedisa), d’Al Gore, o les obres pòstumes Els fills de Hurin (Minotauro), de J.R.R. Tolkien, i El secret del mal i La universitat desconeguda (Anagrama), de Roberto Bolaño.

La temàtica sobre Barcelona també pot ser un dels llibres a seguir amb títols com els clàssics L’ombra del vent i L’església del mar, als quals cal sumar La ciutat sense temps (Destino), de Francisco González Ledesma sota el pseudònim d’Enrique Moriel, o La clau Gaudí (Plaça & Janés), d’Andreu Carranza i Esteban Martín.

En català, parteixen bén posicionats Un home de paraula (La Magrana), d’Imma Monsó, Si menges una llimona sense fer ganyotes (Quaderns Crema), de Sergi Pàmies, El retorn de Voltaire (Destino), de Martí Domínguez, La decisió de Brandes (Empúries), d’Eduard Marquez, El quart reich (Edicions 62), de Francesc Miralles, El pont dels jueus (Columna), de Martí Gironell, Memòries d’un espectador (La Campana), de Carles Sentís, Relacions particulars (La Campana), de Josep Maria Espinàs, o Àrea de servei (Destino), de Lluís Anton Baulenas.

A més, també tindran la seva quota els llibres “mediàtics” encapçalats per Andreu Buenafuente amb Com anava dient (Planeta), seguit de No em ratllis! (Columna), Polònia (Columna), Me’n vaig (Ara Llibres), de Pepe Rubianes, o Doctor House. Guia per a la vida (Now Books).

Quasi dues roses per catalana

Pel que fa a les roses, els floristes de Catalunya preveuen que la venda de roses durant la Diada de Sant Jordi arribi als 5,5 milions, el que suposa un 10% més que l’any anterior, segons ha informat la secció del Mercat de la Flor i la Planta Ornamental de Mercabarna. Segons els responsables, tot sembla indicar que serà “una de les diades amb més d’èxit dels últims anys” pel bon temps dels últims dies.

Les roses vermelles continuaran primeres a la llista de vendes, tot i que any rere any guanyen terreny altres opcions cromàtiques de les flors, el que possibilita obsequiar éssers estimats amb els colors i sentiments als quals s’associen.

Enguany ha fet aparició la rosa Arc de Sant Martí, que precisament combina pètals d’una àmplia gamma de colors. També com altres anys, els amants de les roses exclusives obtindran la possibilitat de personalitzar les flors amb dedicatòries gravades als pètals.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió