Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Torna Vidal-Quadras que podria liderar el PPC a les generals

Amb la dimissió de Josep Piqué al capdavant del PPC el partit conservador ha fet un gir cap a una radicalització de les seves idees. Daniel Siera, el nou número 1 ja està marcant terreny. Les persones properes a ell també aniran escalant posicions. I ara, tot apunta a que podria retornar Aleix Vidal-Quadras, un dels homes que ha significat el màxim exponent de l’anticatalanisme i que ha defensat a ultrança el nacionalisme espanyol. Si Vidal-Quadras vodlrà ser el candidat, però, se les haurà de veure amb Montserrat Nebrera.

Redacció
Redacció 12/10/2007

L’actual vicepresident del Parlament Europeu i qui fou màxim dirigent del Partit Popular de Catalunya entre 1991 i 1996, Aleix Vidal-Quadras podria ser el candidat del PPC a les eleccions generals del mes de març.

La portaveu parlamentària de la formació conservadora, Carina Mejías, ha assegurat aquest dimecres que ‘tot està obert’, al•legant que el PPC té molts candidats preparats per situar-los al capdavant de les candidatures a les generals’.

La marxa Josep Piqué encara deixa rastre. La radicalització del partit es podria personalitzar ara amb el retorn de Vidal-Quadras, paradigma de nacionalista espanyol De totes maneres encara té un escull pel mig: Montserrat Nebrera, el fitxatge estrella i independent de Piqué per a les passades autonòmiques (que ara s’ha afiliat al partit) que ara es postula per convertir-se també en la cap de llista del PPC.

Més candidats

A banda de Vidal-Quadras i Nebrera, Dolors Nadal, candidata a les passades generals, i Jorge Fernández Díaz, un dels homes de confiança Mariano Rajoy, també aspiren a la designació de cap de llista pel Congrés.

PP i l’efecte Ciutadans

L’aposta per Vidal-Quadras s’interpretaria com la voluntat de fer una aposta clara per la línia més dura del partit i, conseqüentment, per mirar de desactivar el possible efecte que C’s i UPD, el partit de Rosa Díez, puguin tenir sobre el tradicional electorat popular.